Joo-o niin se vaan on käynyt. Täytyi ihmisen tulla lähemmäs kolmenkymmenen vuoden ikää ennen kuin kohtaa ihan livenä "pienen nokipojan" elikkäs nuohoojan .

Meillä tänään kävi siis tuommoinen ihmetyksen aihe. Alunperin miehen piti olla kotona ottamassa sutari vastaan mutta koska hän joutui sinne kurssille niin minä oli "nuohous vastaava". Pienoista ahdistusta ja paniikkia meinasi pukata päälle, PITÄÄKÖ MINUN TEHDÄ JOTAIN , KAUAN SE ON MEILLÄ, TARJOTAANKO SILLE KAHVIA Jne. Nuohoojan piti tulla yhdeksän jälkeen mutta jo reilusti ennen puoli yhdeksää (olin juuri  vaarille soittamassa paniikki puhelua että miten nouhoojan kanssa toimitaan) ajoi sutari pihaan. Mies tuli sisään ja vastassa oli kolmen lapsen tuijottava lauma. Ensin me nuohoojan kansa selvitettiin että mitä hän tarvitsee ja pärjääkö hän yksin jos ehdin lähteä viemään jo vanhinta eskariin. Nuohooja alkoi hommiin ja sillä aikaa kun minä etsin kaikkia puuttuvia sukkapareja ja kummallisesti piiloutuvia hanskoja kolme silmä paria seurasi tiiviisti nouhoojan hommia. aina välillä kuului ihastuneita huudahduksia, "ooh imuri"  ja "poppa poppa" vaavelinkin huuteli kun mies tyhjensi takasta tuhkia  .  Nopeastihan tuo kyllä hommansa hoiti. Takan tyhjennyksen ja katolla käynnin lisäksi käväisi pannuhuoneessa ja sen jälkeen hän pääsikin jo lähtemään kohti seuraavaa kattoa lasten vilkkuttaessa, selvästikkin uudelle idolilleen, vimmatusti. Nähdään taas ensi vuonna! 

 

Nuohoojan käynnin lisäksi meillä ei ole mitään muuta suurta ja ihmeellistä tapahtunutkaan. aamulla oltiin leikkikentällä ja siellä oli KYLMÄ. Vaaveli itki ja kiukkusi jonkin aikaa ennen kuin tajusin että sillä on kädet aivan jäässä (oli tavalliset välikausi hanskat käsissä). Käytiin vaihtamassa hänelle kunnon toppahanskat ja sen jälkeen alkoi leikit sujua. Itselläni oli vain sormikkaat ja kädet tuntuu vieläkin olevan ihan kohmeessa.

Nyt vaaveli nukkuu päiväunia, isot leikkii kellarissa petshopeilla ja minä yritän toipua omenapiirakka ähkystä.... kyllä se vaan näköjään on niin että "liika on liikaa jopa omenapiirakan syömisessä...."