APUUUAAA!!! Toivottavasti vaaveli ei ole jättämässä päiväunia pois .. ei vielä... äiti kaipaa oman kahvihetken .

Vaaveli on nyt parina viime päivänä laulanut ja möyhinyt sängyssä yli puoli tuntia ennen kuin nukahtaa päiväunille. Ennen kun vaavelin vei sänkyyn puoli kahdelta niin viidessä minuutissa oli huoneessa hiljaista ja vaaveli veti unta palloon mutta eilen ja tänään on kello ollut jo pitkälti yli kaksi ennen kuin vaaveli on nukahtanut. Ja eilenkin unia nukuttiin vain vajaan tunnin verran kun jonain parhaimpina päivinä unia saatellaa koisia kaksi ja puoli tuntiakin... No onneksi tuo on siellä sängyssä tyytyväisenä, tänäänkin kuunteli puolisen tuntia vaavelilin laulua itkuhälyttimestä "laiva ,laina, minmmmee, laiva ,laiva...". Nyt sieltä ei ole kuulunut viiteen minuuttiin mitään joten elättelen toiveita että hän nukahti.

Eilen vaikka unet olivat lyhyet niin vaaveli jaksoi todella hyvin vaikka ulkoiltiin melkein koko ilta.  Täytyy toivoa että tänäänkin jaksaa kiukuttelematta vaikka nukkuisikin vain lyhyet unet. Muistelin tuossa juuri että  vanhin oli reilusti yli kaksi vuotias kun jätti päiväunet pois, keskimmäinen lopetti päiväunet samaan aikaan kun luovuttiin tutista eli tuossa puolitoista vuotiaana. Vaaveli on nyt   melkein 1 v 5 kk mutta ei vielä... jookosta , ei vielä....   Mutta täytyy kyllä tähän perään lisätä etä meillä lapset nukkuu sen melkein 12 tuntia yö unia (nukkuisi pidempääkin mutta eskari aamuisin on pakko herätellä) eli onhan se ymmärrettävääkin että jossakin vaiheessa ne päiväunet joko lyhenee tai jää kokonaan pois.

 

Tänään ei ollut ohjelmassa mitään joten lupasin vanhimmalle että hänen eskari kaveri saa tulla meille/pihalle leikkimään. Mies on nyt kokouksessa ja kun hän sieltä kotiutuu niin hän hakee tuon kaverin meille ja sitten onkin taas menoa ja hulinaa... ihan kuin omat lapset ei saisi tarpeeksi mekkalaa aikaiseksi kun pitää muidenkin lapset meille tuoda...  ei vaan... minusta on hauskaa että tytöillä on kavereita ja erityisen mukaaa on että kaverit tykkäävät olla meillä/meidän pihalla, itsekkin tietää pikkuisen paremmin näin että missä mennään ja ketkä niitä kavereita nyt olikaan. Ulkona on kyllä mahtava ilma joten pihalle taidan tuon lauman sitten kyllä passittaa, itsekkin voisin mennä muutaman lumiukon rakentamaan