Kaiken hiihtämisen ja pulkalla laskun jälkeen kysäisimme tytöiltä vielä lähdetäänkö luistelemaan? ja vastaus oli KYLLÄ!!!

Hienosti tytöt luistelivat. Vanhin oli eskarissa oppinut luistelemaan todella hyvin. Hän oikeastaan koko tunnin (sen aikaa olimme jäällä) luisteli naapurin tytön kanssa, tyttö pystyi jopa naureskelemaan ja juttelemaan naapurin tytön kanssa samalla joten kaikki keskittyminen ei tarvinnut enään mennä pystyssä pysymiseen. Eli todella paljon kehitystä on tapahtunut sitten viime kerran kun olen nähnyt tytön luistelevan.

Keskimmäinen TAAS yllätti sitkeydellään. Kun mentiin jäälle niin tyttö pysyi pystyssä ehkä vain puoli minuuttia ja nurin ja taas puoli minuuttia ja nurin mutta täytyy kyllä sanoa että olin oikein ylpeä tytöstä kun hän kymmenennenkin  kaatumis kerran jälkeen taas vaan hienosti nousi ylös ja ei narinaa eikä nitinää. PIkku hiljaa alkoi tasapaino löytymään myös keskimmäisellä ja pystyssä pysyttiin kauemmin. Ihan selvästi alkoi muistua viime vuoden luistelut mieleen ja vauhtiakin alkoi tulla lisää. Eihän tuo tietenkään vielä vanhimman ja naapurin tytöt (8 vuotias) perässä pysynyt mutta sitkeästi meni perässä. Jos kaatui niin nousi ylös ja matka jatkui . Kun oltiin tunnin verran luisteltu niiin keskimmäinen oli jo niin poikki (alla oli aamun pulkkamäki ja monen tunnin hiihto) että alkoi jo kyyneleet tulla silmiin.. Siinä vaiheessa päätimme että tältä erää lopetamme ja joku toinen päivä uudelleen. Mutta kyllä tuo on sitkeä näköjään niin hiihdossa kuin luistelussakin. Ja han selvästi tyttöä motivoi se että pitää päästä siskon ja muiden perään eli voi olla että montaaakaan kertaa ei tarvitse jäällä käydä kun tuo menee jo  täyttä häkää pitkin kaukaloa .

Kun isot tytöt luistelivat niin mies oli luistimien kanssa menossa mukana. MInä ja vaaveli talsittiin jäällä kenkinemme. Vaaveli juoksi täyttä kyytiä pitkin kenttää. Tytöllä oli mukana vauvanukke sekä taaperokärryt joita siellä työnteli, hienosti viiihtyi vaavelikin. Vaavelia kiinnosti kovasti jääkiekon pelaajat ja kiekko, aina välillä tyttö sanoi että "Ääni, katsoo, näyttää..." Ja se tarkoitti että hänelle pitää näyttää mistä kuuluu ääni joka tuli kiekkojen kolistessa kaukalon reunaa vasten .

 

Nyt  on minun ulkoilut tämän päivän osalta ulkoiltu.  Tytöillekin annoin jo luvan tulla sisälle leikimään kaverinsa kanssa eiköhän tuo yhteensä  reilun  kuuden tunnin ulkoilu tälle päivälle riitä .