Hmm... saapi nähdä että onko meidän vanhin tyttö seuraava "kalapuikko jupakan" (jokin aika sitten Vantaalaisessa koulussa oli noussut sota kun lapsi oli saanut liian vähän ruokaa) aiheuttaja  .

Eilen vanhin tuli eskarista ja söi hurjan välipalan ja valitti moneen otteeseen eilen että eskarissa ei saanut syödä tarpeeksi, ei ollut saanut ottaa kuin kaksi annosta ruokaa. Minä tietty kyselin että mitä oli ruuaksi ja ruokana oli ollut kepakoita. Ymmärsin että kepakoita on varattu vain tietty määrä jokaiselle ja ajattelin että tyttö puhui vain kepakoista mutta pikkuisen kun juteltiin niin kysymys oli ihan koko ruuasta. Tyttö olisi halunnut ottaa lisää ruokaa toisen kerran mutta siihen hän ei enään saanut lupaa. Kun oli sanottu että kepakoita ei saa ottaa kuin kolme yhteensä niin tyttö oli halunut ottaa lisää perunaa ja salaattia mutta koska hän oli santsannut jo kerran niin hän EI SAA ENEMPÄÄ .  Illalla vielä tuli itku kun tyttö mietti että eskarissa ruuan jälkeen jää taas nälkä . Lohduttelin tyttöä ja lupasin jutella eskari tädin kanssa. NO tänään otin asian puheeksi eskarissa ja kyllä asia tosiaan on niin että kaksi annosta ruokaa on riitettävä, jos ottaa liikaa niin muille ei jää ja kuulemma useasti myöhemmin syömään tuleville on jouduttu keksimään jotain muuta ruokaa. Eskari täti sanoi kuitenkin että leipää saa syödä niin paljon kuin jaksaa eli jos tuntuu että jää nälkä niin sitten leipää koneeseen ja lupasi hieman seurailla että jääkö tyttö nälkäiseksi.  Eilen tyttö oli sanonut tädeille että hänellä on vielä nälkä mutta en sitten tiedä että kävikö siinä niin että kukaan ei ottanut tyttöä tosissaan kun hän oli syönyt jo kaksi isoa annosta, ehkäpä tuokin oli yksi syy miksi tytölle asiasta niin pahamieli jäi (reppana nälissään ja kukaan ei usko että hänellä on oikeasti vielä nälkä).  Täti sanoi vielä että meidän vanhin on TODELLA kova syömään ja että hänen annokset ovat yleensä ISOJA mutta kyllähän tuo tyttö kuluttaakin ja itse olen kyllä henkilökohtaisesti sitä mieltä että syököön niin paljon RUOKAA kun vain ikinä maistuu , eli en usko että kunnon ruualla lapsi saisi itseään lihomaan!!!

Tänään tyttö tuli eskarista hyvillä mielin ja oli kuulemma saanut tarpeeksi makkarasoppaa. Kaksi annosta oli riittänyt tällä kertaa . Tosin vaikka masu oli kuulemma tullut täyteen niin välipalaksi tyttö söi hyvällä ruokahalulla lämpimiä voileipiä heti eskarista tultuaan. Taitaa olla tytöllä joku kasvukausi menossa koska vaikka ainahan tyttö on ollut hyvä syömään mutta nyt viime päivinä ruoka on mennyt hurjia määriä. Eilen iltaruuallakin pari lautasellista jauhelihasoppaa upposi tyttöön aika nopeasti ja silti iltapalaksi maistui vielä jogurtti ja leivät....