Kylmää kylmää kylmää vaan... Täytyy sanoa että tällä hetkellä mun korvissa "Ilmaston lämpiäminen" ei kuulosta olleenkaan pahalta.

Koska tänään on taas ollut kylmä niin ulkoilut on jäänyt vähiin. Aamulla tosin taistelimme pihalla melkein kaksi tuntia (isot tytöt olivat kauemminkin) mutta sitten oli pakko luovuttaa, ei kestänyt enään omat varpaat eikä lasten posket. Vanhin ja keskimmäinen menivät ulkoilemaan vielä ruokailun jälkeenkin mutta minä ja vaaveli lämmiteltiin takkaa ja leikittiin sisätiloissa. Vaaveli auttoi minua myös pyykinpesussa, tyttö mätti likapyykkejä koneeseen ja anteli puhtaita pyykkejä koneesta jotta sain laitettua ne kuivausrumpuun.

Vaavelin päiväunien jälkeen päätimme että tänään on ilmaisruoka päivä. Sain Vaarilta nimmarilahjaksi mäkkärin lahjakortteja ja nyt oli sopiva sauma lähteä niitä tuhlaamaan. Herkuteltiin oikein urakalla  ja vielä jälkkäri jätskit kaupanpäälle (ja vatsamakkara kiittelee!!!) Mäkkärin lisäksi kävimme vielä  Prismassa hieman täydentämässä ruokavarastoja ja hakemassa keskimmäiselle kerho evästä huomiselle. Olikin kiva asia että Prismakin oli auki vaikka oli sunnuntai. 

Huomenna alkaakin sitten arki. Vanhin aamulla eskariin ja keskimmäinen puolilta päivin kerhoon, kerhoon viennin jälkeen hakemaan vanhin eskarista ja nopeasti kotiin jotta saa vaavelin unille. Heti kun vaaveli herää (ja voi olla että pitää herätellä) niin hakemaan keskimmäistä kerhosta, sieltä taas nopeasti kotiin tekemään ruokaa, eli ei tietoakaan enään joululoman rauhasta ........ Normaalisti maanantaina olisi satutanssikin mutta se on vielä ensi viikon lomalla. Ihan hyvä niin, ettei iske arki ihan heti niin täysillä naamalle .

Huomenna voi olla täällä kotona väsyneitä tyttöjä... kerho ja eskari väsyttää varmasti taas pitkän tauon jälkeen ja muutenkin , huomenna on pakko herättää tytöt jo puoli kahdeksalta että ehdimme yhdeksäksi kävellä eskarille (kotoa pitää lähteä puolelta). Tänään herättelin tytöt kahdeksalta ihan kesken unien vaikka he kävivät eilen ennen kahdeksaa nukkumaan... eli ei tule olemaan helppo herätys heille huomennakaan mutta nopeastihan nuo varmasti taas tottuvat tuohon aamu heräämiseen (toisin kuin äiti jolla tottumiseen menee varmasti viikkoja ellei kuukausia ).