Jostakin kummasta... en sitten vaan yhtään ymmärrä mistä, on joulun pyhien aikana hiipinyt vyötärölle epämiellyttävä makkara . Tämä makkara sai minut raivon partaalle ja raivo sai minut nousemaan vaa'alle, (olinkin onnistunut hyvin hienosti välttelemään vaakaa tässä pyhien jälkeen, aina on muka juuri syönnyt tai painavat vaatteet päällä) mutta nyt siis raivon siivittämänä hyppäsin vaa'alle ja voi KÄÄKS... 1.5 kg oli napsahtanut mittariin lisää...  SIIS PUOLITOISTA KILOA... ....... minähän olen syönyt hyvin kevyesti näin joulun aikana, kalaa ja salaattia ja ihan pikkuisen vain herkkuja....  ihan pikkuisen vain Julia suklaita, ihan pikkuisen vain Fazerin sinistä suklaata, ihan pikkuisen vain kakkua, ihan pikkuisen vain torttuja, ihan pikkuisen vain pasteijoita, ihan pikkuisen vain.... SIIS IHAN PIKKUSEN VAIN no jos nyt itselleni suostuisin myöntämään niin voihan se olla... ehkä se sitten kuitenkin on niin että... no mutta jouluna kuuluu herkutella... EIKÖ???

No mutta tehtyä ei tekemättömäksi saa ja makkara siinä vyötäröllä vaan killuttaa... (eikä asiaa tee yhtään mukavammaksi se että vaaveli silittelee vatsamakkaraa ja hokee että vauva... ei se ei ole vauva, se on vain LÄSKIÄ!!!!)   Mutta tänään ajattelin että piru vie nyt makkara saa lähteä...  Tai no ehkä tämän päivän lounaan jälkeen... (lounaaksi oli smetana lohta ). Mutta nyt makkara siis saa kyytiä. Lähes epätoivoa lähestyen aloin selaamaan paikallisten kuntoklubien hinnastoja... mutta voi ahdistus... siis voiko kuntoilu TODELLA maksaa tuollaisia summia kuka haluaa maksaa 50-60 euroa/kk siitä että saa rääkättyä itsensä hengiltä kuntosalilla... (no ehkä joku reipas ja ahkera ja terveellinen ihminen) EN MINÄ AINAKAAN... johtuen ehkä siitä että  laskujen jälkeen suuren suuresta kotihoidontuesta ei edes jäisi noin suuria summia mutta muutenkin voi herranen aika.... (Ja mihinköhän minä edes lapset tunkisin kuntoilun ajaksi kun lapsiparkit näyttivät ottavan vain yli kolme vuotiaita...   ) katsoin useammankin  klubin hinnan ja aina tulos oli sama, tosin joillakin klubeilla hintoja ei oltu edes mainittu mutta uskoisin että samoissa ne suunnilleen pyörii.   

Tuon netti seikkailuni sekä ilmestyneen vatsamakkarani jälkeen olin jo TODELLA raivoissani... pakkohan sitä on halvemmallakin  hikeen päästävä.....

Päätimme lähteä ulos. Laitoin lapsille päälle (tai no isot nyt pukee itse) ja kiemurtelevan vaavelin kanssa pääsin kyllä hikeen, mutta sitä tuskin lasketaan kuntoiluksi vaikka kyllä se ehkä muutaman kalorin kulutti sekin .  

Läksimme pihalle lumitöihin ja täytyy sanoa että taisin löytää minun kuntoilu muodon...

Hienosti pääsi hikeen ja hengästytti... voin jopa luvata että jos joku haluaa maksaa minulle pari kymppiä kuussa niin pääsee mukaan minun kuntopiiriin...  Lumitöitä tyhjällä kolalla, lumitöitä lumilastilla, lumitöitä lumi- ja lapsilastissa, lumitöitä 3 lasta kolassa, lumitöitä koiria väistellen...  Mukavan lisä bonuksen sai myös siitä että olen luvannut lapsille että KAIKKI lumet mitä pihalta kolaan niin laitan heidän pulkkamäkeen... no mäki alkaa tiety olemaan jo aika iso ja aina kun täyden kolan kanssa juoksee ylämäkeen niin kyllä se kunto siinä kasvaa ja kalorit kuluu... (ja toivottavasti tämä antaisi kyytiä myös sille ällötys vatsamakkaralle)..... Ja onneksi jos sää tiedotukseen on uskomista niin tätä kuntoilumuotoa riittänee ainakin muutamaksi päiväksi eteenpäin .