Eilen oli kyllä kivaa. Veljeni lapset  tosiaan oli kera veljeni ja mummon täällä käymässä. Porukka tuli kahdelta ja poistuivat vasta kahdeksalta kun lapset kävivät nukkumaan. Oikein kivaa meillä oli. Päivään mahtui herkuttelua, prinsessa leikkiä, mielenkiintoisia väittelyitä (onko kielessä verta...), ulkoilua (vanhin ja serkkutyttö) , saunaa, hanki viuhahtelua ja paljon muuta mukavaa.

Tytöt olivat rättipoikki väsyneitä ja nukahtivat heti sänkyihin päästyään.  Isot tytöt nukkuivat kahdeksaan asti mutta vaaveli lauloi jo puoli kahdeksan maissa sängyssään. Mutta pääasia että hyvin nukkuivat. Huomenna onkin sitten taas eskari aamu ja tytöt on revittävä sängyistää puoli kahdeksalta... ja voin vaikka vannoa että kyllä vaaveli huomenna nukkuisi taas pidempään .

Yksi ainoa asia jäi eiliseltä hieman painamaan mieltä , vanhimman laktoosi intorelanssi tuntuu pahenevan enstisestään. Tai tiedänhän minä tai siis olen kuullut että kun laktoosia sitten välttelee niin vieläkin pienempi määrä käy mahaan mutta eilen ei ollut kivaa... vanhin söi KAKSI suklaa karkkia, tunnin verran suklaan syömisestä tyttö alkoi valittaa mahaansa ja siitä vielä puoli tuntia niin tyttö oli saunassa kaksin kerroin kun sattui niin paljon. No onneksi kipu loppui nopeasti kun tyttö kävi vessassa, vatsa oli aivan sekaisin. Tuntuipa äidistä pahalta katsoa tyttö rukkaa kun hän istui kaksin kerroin pöntöllä ja kylmä hiki valui otsalta ja valitti että:  "sattuu sattuu... älä mene pois kun sattuu..". No onneksi tuo pahin kipu kesti vain sen vartin verran ja tosiaan loppui sitten nopeasti... mutta ei auta näköjään tytön suklaata syödä.. itsekkin kun vielä tuon muistaisi.  Ja autoon pitäisi (on pitänyt jo kauan) ostaa yksi paketti laktoositabletteja joita voi sitten ottaa jos tulee "pakottava tarve" syödä tavallisia maitotuotteita.

 

Tänään onkin sitten ollut ihanan hidas aamu.... Aamupala mupellettiin kaikessa rahassa ja annoin tytöille luvan katsoa pikku kakkosta. Nyt tyttö trio (ja heidän isänsä) katselee pikku kakkosta sohvalla ja minä nuokun tässä koneella kera neljännen kahvi kupposen . Ulos pitää kyllä lähteä käymään mutta koska mittari näyttää taas -20 astetta niin sinne ei ole mikään kauhea kiire .  Tälle päivälle ei ole valmiiksi suunniteltua ohjelmaakaan joten päivästäkin taitaa tulla aamun kaltainen... HIDAS PÄIVÄ!!!