Kyllä se vaan niin on että aamu näyttää paljon paremmalta lähes yhdentoistatunnin yö unien jälkeen.

Eilen illalla vanhin kävi nukkumaan jos seitsemältä kauhean migreeni kohtauksen kanssa. Tyttö valitti jo aiemmin iltapäivällä päätään  mutta särky meni ohi ja käytiin uimassa ja kaikki oli ihan ok. Kun oltiin uimisen jälkeen mummon kanssa hampurilaisilla niin vanhin alkoi valittaa että palelee ja särkee taas pääsä. Kuumetta ei ollut mutta kotiin tultuaan tyttö oli todella väsynyt ja särky oli kova. Ihan selvästi valot vielä oikein lisäsi päänsärkyä joten tuossa pikkuista vaille seitsemän annoin tytölle lääkettä ja passitin hänet pimeään huoneeseen omaan sänkyyn pötköttelemään. Käväisin alakerrassa hakemassa kuumemittarin ja kun tulin takaisin tyttö oli jo täydessä unessa. Kaikki oireet mitä vanhimmalla oli, ensin palelee  sitten alkaa särkeä, huono olo ja valoarkuus ja armoton väsymys, olivat aivan samat kuin minulla kun migreeni  kohtaus iskee päälle joten eiköhän se niin ole että tyttö poti eilen pienen elämänsä toisen migreenin (yksi on ollut ehkä noin vuosi sitten).

Koska vanhin nukahti jo seitsemältä ja itse oli kovin väsynyt niin ajattelin kokeilla että josko nuo kaksi nuorempaakin saisi hyvissä ajoin nukkumaan. Puoli kahdeksaan mennessä oli luettu sadut, pesty hampaat ja kaikkien tyttöjen sängyistä kuului jos ei nyt vielä ihan kuorsausta niin ainakin jo semmoista "unilaulua". 

Kun olin saanut loputkin tyttösen yläkertaan sänkyihinsä niin itse rojahdin sohvalle muka telkkaria katsomaan.... mutta  niinhän siinä kävi että puoli kymmeneltä herään sohvalta kuolaposkella ja eikun omaan sänkyyn nukkumaan. Tällä kertaa yö oli suht levollinen, unia en muista ja tytötkään ei itkeneet, tai no vaaveli huuteli kerran "Isi leirillä..." mutta kun menin katsomaan onko hänellä kaikki kunnossa niin hän jo nukkui uudelleen ja päääsin hienosti hiippailemaan takaisin nukkumaan en sitten tiedä johtuiko tuo hiippailun onnistuminen tällä kertaa niistä villasukista jotka viime yönä puuttuivat.. Puoli seitsemältä heräsin siihen kun vanhin kävi vessassa ja koirat alkoivat pitää meteliä alakerrassa.  Mutta lähes yksitoista tuntia tuli siis nukuttua, ei nyt ihan yhteen putkeen mutta melkein ja voin sanoa että olo on aivan toista luokkaa kuin eilen aamulla.

Nyt tytöt vielä nukkuu (vanhinkin meni vielä takaisin nukkumaan, päänsärky oli kuulemma jo helpottanut. MInä aion nyt nauttia pari kupillista kuumaa kahvia ja sen jälkeen alkaa armoton leipominen ja siivoaminen. MInulla on illalla ME&I - lastenvaate kutsut täällä meillä ja niitä varten olen ajatellut leipoa voileipäkakun (tuo onkin jo jääkaapissa maustumassa), valkosuklaa-lime tortun ja pullia, toivottavasti kelpaa vieraille.