Eilen huomasin että pyykkilauta vatsa on palannut... ei tosin minulle (josko sitä on koskaan ollutkaan) vaan vanhimmalle. Tuossa jossakin vaiheessa, Hyla tuotteiden aika kautena ja ennen allergia testejä, huomasin että vanhimmalla on tullut hieman mahaa. Ajattelin että se johtui siitä että lapsi syö kuin hevonen ja  että kyllä se aikaa myöten siitä häviää. Mieleeni ei edes silloin juolahtanut että maha saattoi johtua laktoosista... ei vaikka silloin tyttö usein mahaansa valittikin jotenkin olin vaan tuudittautunut siihen että nyt on jo hylat käytössä ja kaikki on kunnossa.

Eilen kuitenkin  koin oikein ahaa elämyksen kun iltapesujen aikana tytöt vertailivat mahamakkaroitaan ("äiti näytä taas se sun ISOOO makkara..." huoh!) huomasin että tytölle on palautunut "pyykkilauta vatsa" eli ei enään möhköpalluraa mahan paikalla.  Muutenkin parit housut joita tyttö ei "mahakipu" aikana oikein tykännyt pitää on nyt palautuneet taas pidettävien listalle.  Kyllä siinä on nyt käynyt niin että kun olemme muuttaneet ruuan laktoosittomaksi (joskus  juhla HYLA+ laktoosipilleri) on masukka tasottautuut taas normaali mittoihin, eli vanhimman maha ei suinkaan ollut saanut pyöreyttä ruuasta vaan se oli vaan yksinkertaisesti niin turvoksissa  ja ne parit housut... tyttö ei niitä ollut hylännyt turhamaisuuttaan vaan siksi että ne tuntui huonolta päällä.  Hyvä juttuhan tämä on että nyt tuntuu olevan taas elämä mallillaan mutta kyllä minua itseäni suututti että MIKSI MINÄ EN AIEMMIN TAJUNNUT!!!   Mutta pääasia lienee että asia on nyt hoidossa.

 

 

****

Tänään on ollut kerhopäivä. Aamulla heitettiin vanhin eskariin ja minä, keskimmäinen ja vaaveli suunnattiin kerhoilemaan. Ihan kivasti meni vaikkakin tänään oli hieman kyhyempi kerho tätien koulutuksen vuoksi. Kerhon jälkeen kauppaan, vanhin kotiin eskarista, mies töihin ja vaaveli unille... siinä oli taas hieman aikatauluttamista mutta selvittiin kuin selvittiinkin.

Nyt vaaveli nukkuu, isot leikkii pet shopeilla ja minä tapan aikaa. Iltapäivällä kunhan tuo vaaveli nyt herää niin me suunnataan ulkoilemaan. Ulkona on aivan ihana ilma, aurinko paistaa ja lämpömittarikin näyttää +6 astetta.... "Räystäät tippuu ja ruoho kasvaa silmissä...." vai miten se nyt menikään .  

Illalle ei ole suunnitteilla mitään. MIes meni omalla autolla töihin joten olemme tuomittuja olemaan kävelymatkan päästä kotoa (eli ei päästä uimaan)  mutta eiköhän me saada iltakin  jotenkin kulumaan.