Tiedättekö... jos iskee kielensä kiinni liukumäen rautatankoon -11 asteen pakkasessa niin se jää siihen ihan oikeasti kiinni. Tämän sai huomata eilen illalla myös vaaveli joka ajatusta nopeammin länttäsi kielensä, juuri niin sopivalla korkeudella olevaan, rautatankoon. Ja tietenkin en edes ehtinyt tehdä  mitään irrottakseni kielen hellävaroen (eli lämmittää tms) vaan vaaveli riuhtaisi kielen irti ja PYÄÄÄHHH!!!! Hirmuinen huuto ja suustahan tietty verta tulee ihan kamalasti. Onneksi suu myös parantuu nopeasti. Yritin kurkkia suuta vielä nukkumaan mennessä mutta eipä tuo vaaveli ollut siihen oikein myötämielinen, hoki  vaan että:  "iukumäki tuhma... kieli.." ja hurjaa nyyhkytystä päälle. Mutta toivotaan että tuo nyt sitten olisi jotain opettanut, jos ei vaavelille niin ainakin muille leikkikentällä oleville lapsille... ei kannata yrittää samaa.

Tänään näyttäisi tulevan taas kaunis mutta KYLMÄ päivä. Viiden maissa aamulla, kun koirat olivat sitä mieltä että he eivät kestä enään hetkeäkään jos eivät pääse ulos, oli pakkaslukemat hurjat -22 astetta. Äsken kun vilaisin niin lämpötila ei ollut noussut auringon paisteesta huolimatta kuin muutaman asteen eli -19 näyttää vieläkin... SAISHAN NÄMÄ PAKKASET JO RIITTÄÄÄ!!!!

 

Pakkasista huolimatta olen nyt tarkistellut tyttöjen kevätvaate tarvetta. Keskimmäiselle pukki toi uuden välikausi asun ja se tulikin tarpeeseen. Vanhimmalle löysin netistä  ihan kivan setin. Vaavelille on tulossa yksi tyttöjen (ja keskimmäisen kummin lapsen) käytetty haalari mutta hänelle pitäisi vielä ostaa takki+housu yhdistelmä lisäksi. Tämä on vaan jotenkin niin kieroutunutta nykyään. Kevät vaatteet pitää ostaa jo -20 asteen pakkasilla tai jää kokonaan ilman kun kaikki koot ovat menneet. Mutta  nyt kun sitten ostaa niin  samat vaatteet ei sitten vahingossakaan mahdu vaavelille enään syksyllä....  SAmoin kai pikku hiljaa pitäisi tsekata tyttöjen kesävaatteita mutta siihen en ole vielä saanut itseäni tsempattua... liian kylmä vielä ajatella hameita ja shortseja.

 

Tälle päivälle olisi suunniteilla UIMISTA UIMISTA UIMISTA UIMISTA UIMISTA... ihanaa pääsee taas puljaamaan, viimeksi käytiin silloin perjantaina, ennen tuota mahatauti hässäkkää ja alkaa taas tuntua että iho ja elimistä kaipaa kloorivettä . Uimisen lisäksi sitten ihan perussettiä, eskaria, ulkoilua (jos tuolla tarkenis edes vähän olla)  ehkä kauppaa ja siivoomista. Olen alkanut selviä tuota meidän yläkerran vinttikomeroa, se kun pitää saada tyhjäksi hyvissä ajoin ennen kuin aletaan remppaamaan, ja täytyy sanoa että siinä sitä puuhaa riittää .