Kyllä se vaan on niin että ulkoillessa tulee nälkä... ainakin lapsille...

Aamulla käytiin uimassa ja sen jälkeen kotiin syömään. Lounaan jälkeen ollaankin sitten oltu ulkona käytänössä koko ajan. Itse oli vaavelin kanssa sisällä vaavelin päiväunien ajan (vajaan tunnin) mutta isot olivat ulkona silloinkin. Ulkona on jatkettu eilisiä kuravelli ja mutamömmö leikkejä. Hiekkalaatikko ravintolasta on valmistunut suklaamuta puuroa ja jauheliha-lumipaistosta sun muuta ihania herkkuja. vaaveli on ollut aiva innoissaan kun  on päässyt isojen kanssa kokkailemaan mutasoppaa.

Äsken kun tultiin hieman sisäleikkeihin ja ruuan laittoon niin täytyy sanoa että kevät on kivaa mutta vähempikin kura riittäisi. Ulkoonta otin sisään  kaikki omat kolme kuramoosesta ja naapuruston kaksi tyttöä ja kaksi rakasta kuraista koiraamme... sisään tultiin suihkun kautta mutta vaikka kaikki viisi lasta ja kaksi koiraa suihkutettiin ensin vaatteet päällä  (tai no ei koirilla ollut vaattteita) ja sitten vasta mentiin riisumaan  ulkovaatteet  (ja laittamaan ne sinne siunattuun kuivauskaappiin) niin KURAA on JOKA PUOLELLA. Ja tarkoitan että aivan joka puolella.  Äsken kaivoin imurin esiin ja aikamoinen ropina kuului mutta silti imuroinnin jälkeenkin jalan alla tuntui hiekkaa ja likaa... yöks!!

Mutta sitten siihen pohjattomaan ruokahaluun. Tänään tein tytöille ruuaksi lihapullia ja perunamuussia. Lihapulliin laitoin yhteensä 800 grammaa jauhelihaa ja perunamuussiakin oli kolmen litran kattila lähes täynnä.... olin ajatellut että tuosta annoksesta kun kolme tyttöä syö niin siitä jää huomiseksi vielä kaikille kolmelle sekä miehelle lounas ruuat... mutta mitä vielä. Jäljelle jäi nippa nappa yhden miehen kokoinen annos.... tytöt söivät niin paljon että jouduin jo hieman toppuuttelemaan, kun vaaveli söi kahdeksatta lihapullaa (ja ne eivät olleet mitään pieniä pullia) ja toinen lautasellinen perunamuussia tuntui uppoavan mahaan semmoista vauhtia että terveys intoilijoita olisi hirvittänyt niin olin itsekkin jo aika varma että kohta lapsi räjähtää.  Ulkoilu ilmeisesti lisää ruokahalua mutta  silti.... eihän tässä kohtauskalla edes ulos mennä, loppuu ruoka vielä kesken...

Nyt iltasella olisi tarkoitus vielä hetkeksi mennä ulkoilemaan. Lupasin isoille tytöille että lähdetään heittämään pikkuinen pyörälenkki kunhan saan keittiön siivotuksi ja lettutaikinan iltapalaa varten väkerretyksi... joo iltapalaksi on lettuja ja oikein hirvittää että millä innolla tytöt niitä syö... jääköhän minulle mitään?!?!