Lasten kiukku päivä... ARGH!!! MOnen todella loistavan päivän jälkeen tuntuu lasten kiukkupäivä TODELLA RASITTAVALTA. Tai ei tänään oikeastaan ole kiukkuinen ollut muut kuin vanhin mutta hän onkin sitten raivonnut ja kiukunnut muidenkin edestä.

Jo aamu alkoi huonosti. Tyttöä olisi väsyttänyt, aamiainen ei ollut mieleinen, viimeisen niitin raivariin (ja huomatkaa että jo ennen eskariin lähtöä eli ennen klo 09:00) sai tyttö siitä kun en antanut hänen laittaa sandaaleja metsäretkelle. Vanhimman eskariryhmä siis lähti metsään retkeilemään ja olin jo edellisenä iltana sanonut että metsään laitetaan kunnon kengät EI SANDAALEJA!!! Mutta nyt aamukiukkuisena tyttö sitten vaati sandaaleja ja kaksi jäärää (minä ja tyttö) kun laitata vastakkain niin toisen on hävittävä ja se en ole minä. Tyttö alistui siihen että laittoi lenkkarit jalkaan mutta alkoi sitten vaatimaan että myös muiden (vaavelin ja keskimmäisen) olisi laitettava lenkkarit ja kun sanoin että ei tarvitse koska he eivät ole menossa metsään vaan kerhoilemaan sisätiloihin...  Tyttö RÄJÄHTI täysin... KILJUNTAA, HUUTOA  ja silmitöntä raivoa. En muistanutkaan että meidän vanhimmastakin lähtee tarvittaessa aikamoinen tulimyrsky jos sille päälle sattuu.    Jonkin ajan kuluttua tyttö kuitenkin rauhottui ja vanhin lähti kuin lähtikin lenkkareissa eskariin ja muut tytöt sandaaleissa kerhoon.

Eskaripäivä oli mennyt ihan hyvin.. Tosin kun tulin hakemaan tyttöä kotiin tuli eskari ope hieman huolestuneen näköisenä sanomaan että on asiaa. MInä tietty ajattelin että jotain KAMALAA mutta  ei sitten ollutkaan muuta kuin että tyttö oli kaatunut ja housut oli mennyt rikki... Tätäkin tyttö oli itkenyt ja surrut kuulemma oikein urakalla. Vertavuotava polvi ei ollut surun aihe vaan ne rikki menneet housut....  Eskari ope oli lohduttanut että kyllä äiti ymmärtää ja vahingoille ei voi mitään. Samaa lohduttelua jatkoin minä sitten kotimatkalla autossa mutta tyttö vain nyyhkytti "Mutta kun ne oli Me&I housut... äiti....".   Kotona vanhin kuitenkin rauhottui kun lupasin että housut voi paikata jollakin nätillä paikalla ja että housuja voi vielä pitää.

Hetkinen menikin ihan ok mutta hetken kuluttua alkoi pihalta TAAS kuulua kiljuntaa ja ulvontaa. Tällä kertaa vanhinta harmitti kun muut (naapurin tyttö ja keskimmäinen) ei suostunut leikkimään juuri hänen leikkiään. PIenimpäänkään kompromissiin vanhin ei ollut valmis ja huuto vain yltyi yltymistään. Jossakin vaiheessa kaverit antoi periksi mutta sekään ei sitten ollut pidemmän päälle hyvä... joku sai taas aikaan kiljunnan ja kitinän. 

Hetkellinen hyvä olo saatiin koko porukalle kun kävimme ostamassa jätskit mutta ikävä kyllä sitäkään riemua ei kauan kestänyt. Kun Vaavelin kummi, Emmi, tuli kylään käytti vanhin KAIKEN aikansa itkemiseen ja vinkumiseen. RASITTAVAA!!!

Kyllähän tyttö tuossa äsken antoi liudan selityksiä kiukuttelulleen, oli väsynyt, mahaan koski, oli kuuma ja muut leikki typeriä leikkejä ja NE HOUSUT yms mutta kyllähän tytöstä huomasi että ihan loppu oli itsekkin tuohon kiukutteluun...  Nyt tuo kiukkupussi nukkuu (ja kaksi muuta myös) ja toivottavasti nousee huomenna paremmalla jalalla ylös koska toinen näin kiukkua sisältävä päivä voisi alkaa jo pikku hiljaa kiristää äidinkin päänuppia!

Nuku hyvin rakas nuppunen, huomenna on parempi päivä !