Tähän päivään mahtuu paljon pieniä kivoja juttuja. MItään kummallista ei olla tehty mutta pienistä jutuista on päivä saanut paljon naurua , iloa ja hyvän olon tunteita.

Aamulla mies lähti Aapon kanssa jälkikokeisiin. Siellä oli kuulemma ollut hauskaa ja taitaa mejä kärpäisen purema kohta vaan laajentua. Viidestä ampiaisen pistosta huolimatta mies on menossa uudelleen kokeisiin Aapon kanssa  elokuussa, sekä Tessalle on suunnitelmissa tehdä nyt paljon harjoitus jälkiä jotta voi sitten ensi keväänä aloittaa hänen kanssa kokeissa käymisen.

Me tyttöjen kanssa ollaan aamulla ehditty leikkiä naapurin kanssa sekä käyty mummon kanssa maauimalassa. Vaavelin uimataidosta puuttuu enään viimeistely... niin hienosti pysyi jo jopa pinnalla kun ihan hieman masun alta kannatteli, nyt vaan paljon halli uintia ja ensi kesänä tyttö ui jo ihan varmasti.  Uimahalli reissun jälkeen oli NÄLKÄ ja mäkki huuteli siinä vieressä... kutsu huutoon oli pakko vastata ja kävimme mummon kanssa nauttimassa "pientä purtavaa... " (Onneksi zumban kesätauko loppuu ensi viikolla... kohta en enään mahdu housuihini kun ruoka maistuu vähän liiankin hyvin )

Kun kotiuduttiin masut ähkyssä uimareissulta oli mieskin saapunut jo Aapon kanssa kotiin. Siinä käytiin läpi kokeen kulku ja puitiin suoritus läpi osa osalta. Hienostihan tuo oli mennyt vaikka tällä kertaa tulos olikin 0 elikkäs hylky. Tuomarin kirjoittama arvostelu oli kuitenkin loistava ja jäljestystä kannattaa vaan treenata lisää. Kokeen spekuloinnin jälkeen läksimme vielä uittamaan koiria mummon kanssa. Kaikki kolme uivat aalloista (oli aika isot aallot) välittämättä kauan aikaa. Koirien uitto reissulta mummo  ja Aapo sitten meni kotiinsa ja minä , mies ja vaaveli pyöriteltiin hetkinen peukaloita kotona (isot oli kaverillaan).

Hetken toimettomuuden jälkeen keksimme että koska ilma oli viilentynyt hiukan ja oli kerta luppo aikaa niin lähdettiin metsälenkille. Isot tytöt soitettiin mukaan ja tästä mitättömän pienestä asiasta taisi tulla koko porukalle päivän paras hetki.

KAIKKI KOLME Tyttöä käveli reippaasti metsässä pitkän lenkin, vaaveli joka on todella laiska nykyään kävelemään (kaikki yli 500 metrin matkat kävellen  tietä pitkin  saa tytön vinkumaan ja kiukuttelemaan)  käveli kuin isommatkin , varmasti yli pari kilometriä talsittiin, välillä syötiin mustikoita ja naureskeltiin Tessalle kun se viipotti kuono maassa  haistellen ympäri metsää. Hanikin joka on normaali lenkillä NIIIN VANHA ja NIIIN laiska, juoksi metsässsä kuin nuori koira.

Oli aivan ihanaa lenkkeillä kunnolla metsässä. Meidän perhe tykkää noista metsälenkeistä mutta nyt tämän älyttömän hellekauden takia on kaikki vähänkään pidemmät retket jääneet ja sen kyllä huomasi lasten silmistä.. kaikki metsässä oli niin hauskaa ja niin ihanaa, mustikat maistui ja kaikenlaisia aarteita löytyi mukaan. Ihmetystä aiheutti myös juuri laskeutumassa oleva lentokone (oltiin siis kymin lentokentän maastossa) .  Ihana kävelylenkki, nyt vaan odotan kovasi että ilmat viilenee hiukan niin pääsee retkeilemään  enemmän, kodalle olisi kiva mennä samoin Santalahdessa on vielä kävelemättömiä luontopolkuja, Valkmusan kansalllispuistossakaan ei ole käyty aikoihin ja Repovedellekin olisi mukava mennä uudelleen...olisihan noita luontokohteita.... *viileämpää odotellessa*

 

Metsälenkin jälkeen käväistiin vielä saunassa ja syötiin hieman grillattavaa iltapalaksi. Nyt tyttö trio nukkuu ja äiti nauttii olostaan . Ihana päivä ilman mitään suurempaa!