Eilinen taas hurahti niin nopeasti että illalla piti oikein miettiä onko tänään edes ehditty herätä 

Aamulla aloitin siivoamaan komeroa/tulevaa vaatehuonetta. Eihän siinä siivoamisessa olisi mitään ongelmaa ollut mutta ennen kuin tavaroihin pääsi käsiksi oli komero tyhjennettävä kaikesta romusta. Komero oli siis ääriään myöten täynnä sinne remonttia karkuun siirrettyä tavaraa. Oli lipastoa, telkkaria, leluja, kirjoja ja muuta romua... HUOH!!! sain kuin sainkin siirrettyä isoimmat huonekalut sun muun roinan makkarin puolelle ja pääsin järkkäämään itse komeroa...ei tullut kylläkään ihan valmista vielä... leluja ja kirjoja on vieläkin joka paikka pullollaan... täytyis ne yrittää saada myytyä/lahjoitettua johonkin niin homma pystyisi jatkumaan hieman helpommin.

Komerossa riehumisen jälkeen, kun mies kotiutui töistä läksimme maauimalaan. Siellä on on aina kivaa joten se että lapset olivat mielissään ei tullut yllätyksenä. Yllätyksenä taasen tuli se että vaaveli vaatimalla vaati että hän saaa hypätä ponnahduslaudalta (siis siitä ykkösestä eli 1 m korkeudelta).... aikansa sitä vaaveli kinuttua ajattelin että no kokeillaan... enkä uskonut että  tyttö sieltä hyppää... mutta niin vaan hyppäsi ja MONTA Kertaa... ei meinannut kotiin lähdöstä tulla mitään kun olisi vaan pitänyt hyppiä ja hyppiä.

Huvittavaahan se oli katsella kun juuri 2 v  täyttänyt jonottaa siellä sulassa sovussa 10-12 vuotiaden poikien ja meidän isojen tyttöjen kanssa laudalle pääsyä . Isot tytötkin oli aivan riemuissaan kun vaaveli hyppäsi ("Iina uskalsi.. se uskalsi..."), nyt täytyy vaan yrittää pitää järki mukana noissa hypyissä eli että jalat edeltä, eikä niin kuin siskot hyppivät , kierien, pääedeltä, pommeja jne..    Siinä hyppypaikalla oli tosiaan semmoisia 10 v poikia ja hekin oli ihan innoissaan "KATSOKAA KAIKKI, pieni ihminen hyppää..." 

Katsomossa oli pari mummeloista jotka katselivat silmät kauhusta pyöreenä ja huokailivat kun vaaveli kerta toisensa jälkeen loikkasi laudalta ja aina pintaan päästyän vaati kuuluvaan ääneen  "Uudestaan, uuudestaan, Iina tahtoo uudestaan...!" Nuo samaiset mummeloiset tuli sitten pukuhuoneessa minulle taivastelemaan että on siinä rohkea tyttö ja kysyivät kysymyksen jonka esittää lähes jokainen kuka on vaavelin uintia lähemmin katsonut... "Onko tuo käynyt vauvauinnin...?"   Ei  olla käyty vauva uinnissa mutta olemme olleet uimassa vauvana . Vaaveli ensimmäinen kylpyläreissu tehtiin kun hän oli 1 kk:n ikäinen (silloin pääsi kastelemaan vain varpaita) ja uimahalliin mentiin 3 kk:n iässä.. ja siitä lähtien lähes kolme kertaa viikossa on hallissa tultu käytyä joten... väkisinkinhän siinä oppii sinuiksi veden kanssa. Ja väkisinki sitä äitikin oppii luottamaan siihen että kyllä nuo lapset pinnalla pysyy ja hyppyjen jälkeen tulee takaisin pintaan  vaikkakin kyllähän sitä saa silti silmä kovana hallissa olla.

Isot tytöt hyppivät ja uivat tavalliseen tapaansa. Mies otti heidän kanssa hieman matkauintia ja hienostihan nuo molemmat uivat, keskimmäisellä nyt treenataan tuota mahallaan uitia, eli uimamerkinhän suoritti selkäuinnilla sen 50 metriä mutta mahalleen, koiraa tai sammakkoa uiden se matka ei vielä ihan mene, mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa. 25 metriä menee kuitenkin jo hienosti ja se on vesiralli koulun raja joten kyllä tuo tyttönen sinne pääsee niin halutessaan.  Vanhin ui jo todella varmasti ja olikin hieman sääli ettei tyttöä tullut ilmoitettua suoritusryhmään jo tänä kesänä... mutta tuleehan se ensi kesäkin sieltä .

 

Uimahalli reissun jälkeen heti kiireesti kauppaan ja sieltä kalasopan tekoon. Maistui muuten soppa aivan taivaalliselta kaiken uimisen ja siivouksen jälkeen. . Ruuan jälkeen pääsinkin valmistautumaan ZUMBAAN. Kyllä tuli tuo zumba tarpeeseen, tuntui että viime kerrasta olisi ollut aikaa ikuisuus ja zumbakavereiden tuomaa höpötysseuraa se vasta ikävä olikin . Nyt on vatsalihakset kipeinä, nauramisesta lähinnä ja kroppa vaatii lisää zumbailua... no sitä pitää odottaa keskiviikko aamuun asti... niin ja torstaille otetaan vastaan lastenvahti ehdokkaita....  (tunti olisi 17:30 ja mies on iltavuorossa) , ANYBODY??? 

Zumban jälkeen lähdin vielä Tessan kanssa kunnon peltolenkille... Hania ei voinut ottaa mukaan koska se oli jo aivan läkähtynyt olemiseen ja lenkki ei enään olisi tehnyt sille hyvää.. (Hanikin siis oli jo kahdesti kunnolla lenkitetty eilen ja kolmas kerta olisi ollut liikaa vanhukselle) . Lenkillä törmäsin tuttuihin ja kun palasin kotiin huomasin että puolen tunnin lenkki oli venähtänyt tunnin mittaiseksi ja kello näytti jo 22:00... no mikäs sitä on ihanina kesäöinä ulkoillessa . sitten ei paljon muuta enään ehtinytkään kun  suihkuun ja nukkumatin luo... tänään olisi sitten uusi päivä .

 

Tänään touhu ainakin alkaa samankaltaisena eli komeron siivous jatkuu... iltapäivälllä olisi tarkoitus taas ilahduttaa uimahallin väkeä menemällä sinne uimaan, tosin ajatuksena oli myös sellainen että jos iltapäivällä ei olisi ihan tappokuuma että menisimme paistamaan makkaraa kodalle... mutta se nähtänee miten tuo lämpötila nousee... molempia ei kuitenkaan ehdi eli jos mennään kodalle niin sitten uimahalli siirtyy keskiviikko aamulle... no aika näyttää  .