Tänään oli sitten semmoinen aamu jota en olisi halunut elää... Vanhin lähti kouluun itkien ja hokien että häntä pelottaa . JOtta ymmärtäisitte mikä pelottaa niin minun on kerrottava teille hieman eilisestä ikävästä tapauksesta joka sattui koulun pihalla iltasella.

Eilen siis lähdimme lasten kanssa liikuntakerhoon koululle. Oltiin paikalla hyvissä ajoin jotta ehdittaisiin hieman leikkiä koulun pihalla. Isot tytöt huomasi että yhdillä kiikuilla on kavereita ja riensivät sinne. Vanhin etenkin sydän avoinna suu naurussa, hei tuolla on meidän avustajakin.... Itse tulin perässä ja näin kuinka tyttömme kiipesi telineeseen ja täti sanoi heille jotain.   Ennen kuin ehdn edes paikalle juoksee vanhin itkien pois, Vanhin joka äsken niin meni suu naurussa moikkaamaan kavereitaan ja avustajaa.... Kysyin tytöltä että mitä kävi mutta tapansa mukaan tyttö sulkeutui kuoreensa. Leijona emon tavoin menin paikalle selvittämään asiaa ja kysyi että mitäs nyt.  Täti joka oli siis iltapäiväkerhon täti ja ekaluokkien yksi avustajista ei minulle oikein sanonut mitään muuta kuin että hoki että hän on vastuussa ip kerhon lapsista. Minä sitten yritin kysellä että mikäs tässä on sitten ongelma ja että miksi hän itkettää minun lastani niin siihen hän ei sanonut yhtään mitään.   Keskimmäiseltä (ei läheskään iin herkkä tyyppi) sitten urkin että mitäs täti oli tytöille sanonut ja keskimmäinen sanoi että se oli "rähjännyt" heille että heidän pitää mennä katokseen seisomaan  ja odottamaan liikkakerhoa. Minä kysyin (ihan nätisti) tädiltä että eikö tässä saa sitten leikkiä ja siihen se sanoi että saa mutta en suosittele kun HÄN ON VASTUUSSA ip lapsista.... Mitä hel***tiä se luuli että meidän lapset tekee sen ip lapsille (eli vanhimman luokkatovereille), syö ne vai????  No minä leijona emona tietty tokaisin siihen että kyllä hänen ammatti-ihmisenä pitäisi osata puhua lapsille niin että ei nyt tarvitse ihan vieraita lapsia itkettää (tässä vaiheessa äänen sävyni oli ehkä hieman kireä ja siitä en ole erityisen ylpeä). Meidän tytöt kun ei siis tehneet mitään pahaa vaan menivät iloisina katsomaan kavereitaan ja moikkaamaan heitä ja moikkaamaan myös tätä tätiä joka sitten iloisen moikka tervehdyksen sijasta yritti komentaa heidät katokseen seisomaan ja rähisi heille.   Huoh mikä soppa!!!

No mutta itse tyttöjen kanssa iltasella asiasta juttelin ja sanoin että tödillä oli varmasti vain pahapäivä tai hän on väsynyt ja ei tarkoittanut olla ilkeä. Vanhin ei sanonut muuta kuin että "niin sillä tädillä on varmaan rankka työ kun se jo aamullakin huusi..."  Keskimmäinen tapansa mukaan tästäkin asiasta halusi keskustella ja puhua ja puhua ja puhua (tänään kun saatoin keskimmäistä eskariin niin hänen kanssaan piti paljon pohtia sitä miten aikuisten puheisiin ja sanoihin tulee suhtautua, ketä pitää uskoa ja totella ja kenen puheita ei sitten saa ja tarvitse kuunnella  esim siis humalaisten tuntemattomien ihmisten tms) mutta vanhin siis ei asiasta pahemmin halunut jutella.

Aamulla vanhimmalle tytölle oli todella vaikea herätä. Aamupala ei maistunut, vaatteet eivät oikein menneet päälle ja koko aamu oli yhtä takkuamista. Puoli kahdeksalta tyttö alkoi valittaa mahaa ja alkoi puhua että ei menisi tänään kouluun. MInä ihmettelin käytöstä ja sitten tulikin tytölle itku. Kauhiasti tyttö raasu itki ja hoki että ei halua mennä sinne yksin kun häntä pelottaa..  "en halua minua pelottaa..."  *äidin sydän miljoonina palasina* 

Yritin kysellä että mikä pelottaa mutta siihen en saanut vastausta. Jossakin vaiheessa sanoin tytölle että kouluun on mentävä koska se on hänen työtä, siinä sitten halittiin ja tsemppailtiin.. tyttö lähti kyynel silmin kouluun ja voi että minun olisi vielä tehnyt mieli juosta perään ja rutistaa ja sanoa että ei tarvitse, äiti suojelee. Sen sijaan vilkutin reippaasti ikkunassa ja menin saman tien tytön lähdetty kaivamaan opettajan huoneen numeron. Sainkin Jennan opettajan langan päähän ja kysyi että onko koulussa ongelmia kun vanhin näin voimakkasti tänään lähtöä pelkäsi.

Opettaja sanoi että ei mitään ihmeellistä ole tapahtunut. Kerroin opettajalle mitä eilen illalla oli tapahtunut tämän avustajan/ip open kanssa ja hän tiesi heti välittömästi kenestä ohjaajasta on kyse. Tädillä on kuulemma hiekan "takakireä" tapa suhtautua lapsiin eli ilmeisesti huonoja päiviä on usein. Tädistä on tullut muutakin palautetta ja yksi ystäväni on juurikin tämän tädin takia poistanut lapsensa ip kerhosta. Sanoin opettajalle että olin omille lapsilleni sanonut että ehkä tädillä oli huonopäivä ja kerroin kuinka syvästi tämä tapaus oli vanhintamme loukannut. Vanhin on aika herkkä ja etenkin aikuisen torjuminen tai pois käännyttäminen on kova paikka. Juteltiin opettajan kanssa suht pitkään ja opettaja sanoi että oli hyvä kun soitin. Hän lupasi lasten kanssa tänään keskustella yleisesti  niistä hyvistä ja huonoista päivistä. 

Eli opettaja otti asian heti vakavasti ja minulle itselleni tuli turvallinen olo kun tiedän että siellä on nyt joku kuka tietää missä mennään jos ongelmia tulee.   Toivottavasti nyt lapset ja aikuiset saisivat pian tuolta nämä alku jännitykset ja kireydet hoidettua ja siten saataisiin taas kaikille mukava ympäristö olla ja opiskella, niin lapsille kuin aikuisillekkin.

Äsken hain keskimmäisen eskarista ja vanhimman nappasin samalla kyytiin. Siinä ohi mennen näin myös vanhimman open ja hän sanoi että päivä oli mennyt hyvin. Heillä oli aamulla keskusteltu huonoista päivistä ja vanhin oli kuulemma ollut ihan ok ja jopa ollut reippaasti viitaten keskustelussa mukana. 

Äsken vanhin sanoi että tämä eilinen ip täti oli tänään tullut juttelemaan vanhimmalle kun hän oli mennyt vessaan. Täti  oli kuulemma kertonut miksi oli sanonut mitä oli sanonut ja oli jutellut ja asia oli sovittu. Nyt on sitten hyvä mieli tytöllä ja jos tytöllä on hyvä mieli niin sitten on hyvä mieli myös äidillä.  Eli vaikka tuo täti kuulemma on erittäin kireä aina ja hänen tapansa toimia lasten kanssa on hieman erikoinen niin täytyy hänelle nostaa hattua siitä että hän on ollut sen verran aikuinen että on asian mennyt vanhimman kanssa käsittelemään ja toivottavasti nyt ainakin vanhimman ja tämän tädin kohtaamiset voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä.