Tiistai päivä, mukava päivä toivottavasti tämäkin, aamu on ainakin näyttänyt ihan lupaavalta.

Koska vanhin meni poikkeuksellisesti yhdeksäksi tänä tiistaina kouluun menimmekin kaikki yhtä matkaa. Saatoimme siis koirien kanssa keskimmäisen eskariin ja siinä samalla tuli vanhin ja naapurin tyttökin kouluun. Saatto reissun jälkeen heitettiin koira vanhus , Hani, kotiin ja lähdettiin miehen , vaavelin ja Tessan kanssa heittämään vielä kunnon lenkki. 6.2 km oli taas lenkin pituus ja täytyy sanoa että hyvä että tuli lähdettyä. Ilma oli aivan mahtava ja oli kiva katsella kun lehdet tippuivat puista saaden aikaan oranssin ja keltaisen lehtimeren. Vaavelikin jaksoi kävellä hienosti, ei siis tietenkään koko matkaa mutta yhteensä varmaan useamman kilometrin kuitenkin. OIkea retkeilijä luonne tuo tyttönen , pillimehut pakattiin mukaan ja jokainen kivi ja käpy piti kääntää. Metsäpolun varrella oleva luola tutkittiin hyvin tarkaan ja peikkoja ja leijoniakin oltiin metsässä näkevinämme... jännittävä reissu siis! 

Lenkiltä kotiuduimme tuossa yhdentoista pintaan ja nopeasti taas ruokaa nassuun. Mies lähti auttamaan naapuria saareen laiturin nostamisessa ja vaaveli halusi taas ihan oma aloitteisesti mennä torkuille. Kysyin että haluaako ja sinne tyttö paineli nukkumaan puoli kahdentoista maissa ja ei ole ainakaan vielä sieltä tullut pois joten kaipa tuo nukkuu. Jännä että hän kokee tuon oman sängyn ja nukkumisen tällä hetkellä hauskaksi jutuksi. Illallakaan ei paljon tarvitse ehdotella nukkumaan menoa kun vaaveli on jo sängyssään lelut kainalossa, ei kun vaan aina ilta pusut ja ovi kiinni. Eli kun meillä puhutaan vaavelin nukkumaan laitosta niin siihen menee iltaisin maksimissaan minuutti... isäänsä tullut kun uni maistuu!

Kohta (yhdeltä) pitää hakea keskimmäinen eskarista kotiin ja samalla reissulta napataan kyytiin myös vanhin. Siitä meillä onkin sitten tyttöjen kanssa suuntana uimahalli. Mies on siellä saaressa mutta kyllähän me tytöt siellä pärjätään, hurjia hyppyjä ja uhkarohkeita sukelluksia tiedossa . Uimareissun jälkeen on tiedossa joko pihahommia tai metsäretki Santalahden luontopolulle, riippuen hieman tyttöjen väsymys tilasta. Jos tuntuu että tytöt ei jaksa niin sitten mennään joku toinen päivä, ehkä huomenna sinne metsään ja vietetään tämä ilta pihaa siivoten ja aitaa tilkiten (orapihlaja aidan juuressa olevassa verkkoaidassa on pari aukkoa mistä Tessa pääsee läpi jos haluaa, ei ole vielä mennyt mutta parempi korjata ennen kuin hän sitä keksiikään).  Iltapalaksi ajattelin että leivottaisiin tyttöjen kanssa pizzaa...

Näin suunniteltuna päivä ainakin näyttää mukavalta, täytyy toivoa että toteutuskin on yhtä mukavaa!

Tässä kuva Katariina puistosa sunnuntaina: