Ette voi uskoa kuinka paljon saa energiaa kahdeksasta iloisesta lapsesta (ja toki niiden äideistäkin). Eilen työpäivän aikana ajattelin että en jaksa enään yhtään, en sitten yhtään, kohta katkeaa pinna ja työ minän "arvokkuuus" rapisee ojan pohjaan. Väsytti ja kiukutti. Mutta miten kaikki voikaan muuttua sillä sekunnilla kun avaat koti oven ja näet kahdeksan lasta leikkimässä ja heidän ihanat äidit keittiön pöydän ääressä juttelemassa. Voi sitä energia latausta minkä päiväni sain.

Eli eilinen oli jo sovittu etukäteen. Kaksi ystävääni tulee meille lapsineen jo iltapäivällä aiemmin ja minä liityn seuraan kun ehdin kotiin. Vieraat olivat tulleet kolmen maissa joten he olivat ehtineet jo ulkoilla ja leikkiä hyvän tovin ennen kuin minä kotiuduin tossa viiden jälkeen. Kun minä tulin kotiin hörpittiin siinä kupposet kahvia ja mies meni Hesestä hakemaan koko porukalle ruokaa. Siinä me sitten ensin mässättiin Heseruokaa posket pullollaan. Kahdeksan lasta pöydän ääressä ja me aikuiset siellä jossakin välissä. Heseilyn jälkeen pullaa , hedelmiä ja mehua. Sitten lasten leikit sai jatkua ja me aikuiset jatkettiin juoruilua. 

Tunne joka oli töissä... siis että en jaksa enään yhtään ja kuin joku olisi vetänyt kaikki voimat minusta ulos oli todellakin jäänyt taakse. Iloista pulputusta yläkerrasta , kiivasta jutustelua olohuoneesta ja meidän rätkätystä keittiössä... kyllä nuo äänet lataa akut jos mikä. Lapsetkin leikkivät niin sovussa kuin vain kahdeksan lasta nyt ikinä voi leikkiä... yhtään tappelua ei nähty. Illalla kun kello oli kahdeksan ja lapset saatu nukkumaan ajattelin että miten voin ikinä sanoa olevan väsyny, virtaa olisi riitänyt vaikka pienelle kylälle... ystävät on sitten ihmeellinen juttu. 

Ja tietty miehelle kiitokset pullien paistamisesta sekä juoksupoikana toimimisesta. Osa lapsista pääsi Jari kyydissä kotiin ja ilmeisesti kyyditettävien suut oli käyneet iloisesti koko kotimatkan ajan.

Täytyy sanoa että omistan kyllä harvinaisen hyviä ystäviä ihanine lapsineen!, kiitos vierailijoille !

Tässä kuva "Ihanista ihmelapsista" meidän sohva on juuri oikean kokoinen kahdeksalle lapselle: