En kuollut töihin ja sainkin hyvän kohteen huomiselle vapaa päivälleni  purkaa patoutunutta raivoani....

Käytiin tänään uimassa Katariinan hallissa ja sain kuulla että lasten hypppypaikka on suljettu  ja niitä ei enään saa käyttää. Tämä suuri päätös oli tehty kuulemma liikuntatoimen johtajan toimesta koska muutama vesijuoksija oli pahastunut siitä että vesijuoksu linja oli lyhentynyt viitisen metriä kun lapsille  (ja meille lapsen mielisille aikuisille) oli rajattu uima -altaan päädystä viiden metrin mittainen tila jossa pääsi hyppimään (allas on kokonaisuudessaan 25 m).

Tämähän ei minun mielestäni voi olla oikein. Kaupunki joka on jossakin lippusessa mainostanut itseään lasten ja nuorten liikuntaa tukevana kaupunkina ei voi noin vain muutaman ihmisen pyynnöstä lopettaa lasten suurinta huvia uimahallissa eli hyppimistä.   Hyppypaikka oli aina todella kovassa käytössä ja tuo  paikan takia hyppiminen "ei sallituista" paikoista jäi pois. Samoin hyppiminen veteen vahvistaa lapsen uimataitoa sekä muutakin  motoriikkaa ja ennen kaikkea se on HAUSKAA  ja liikunnanhan pitää olla hauskaa!!! Turha on puhua että ranta kaupungissa on uimataito hyvin tärkeää jos lasten uimista ja veteen tottumista ei tueta sen vertaa että heillä olisi mahdollisuus käyttää allasta siinä missä muidenkin uimareiden ja vesijuoksijoiden ja jumppaajien. Ja eipä tule kotkasta seuraavaa uimahyppääjä Suomen mestaria... ei ainakaan jos ei ole paikaa missä harjoitella edes jalat edeltä veteen hyppyä.   

Ajattelin nyt ensin laittaa liikuntatoimenjohtajalle mailia asiasta ja kysyä (ihan nätisti) miksi näin on päätetty ja selitän oman kantani asiasta, aion ehdottaa myös että voisiko hyppypaikan laittaa  edes vaikka joka toinen  päivä jos se  joka päivä ei onnistu. Jos tuo ei auta niin kerään adressin ja toimitan sen liikuntatoimen johtajalle ja jos sekään ei auta niin sitten keksin jotain muuta  soitan vaikka kymen sanomiin ja katsotaan kuka viimeksi nauraa.....   jos en muuta niin saanpahan ainakin suurimmat raivoni purettua kun kohdistan sen johonkin minulle tärkeän asian puolustamiseen... vaikkakin itse  asia onkin vain mitättömän pieni.......  

Mutta jos se mitä tuolla hallissa kuulin eli että , kolmen miehen valituksen perusteella oli tuo hyppypaikka poistettu käytöstä, pitää paikkansa niin katsotaanpa mitä setä sanoo kun kaksikymmentä parasta äiti kaveriani soittaa hänelle ja kertoo asiasta oman kantansa... (siis jos nyt niin pitkälle mennään) se setä ei  kohta tiedä mikä siihen törmäsi....

 

Mutta uimassa oli silti kivaa.... Uimavalvoja antoi tyttöjen hypätä ponnahduslaudalta muutaman kerran, luultavasti kun minä sitä niin anelin mutta heti tuli vesijuoksijoilta sanomista... "pärskyy ja on niin vaikea..." (onkohan he olleet koskaan lapsia????) Valvoja kuitenkin sanoi että ponnahduslautaakaan ei enään oikein saa käyttää (siis Katariinan hallissa) , ennenhän kun kävi valvojalta kysymässä luvan tuli hän avaamaan laudan ja katsoi että kukaan jää alle mutta nykyän kuulemma EI SAISI... vesijuoksijat kärsii.... HUH HUH sanon MINÄ!!! Pari poikaa kävi myöhemmin kyselemässä että saako hyppiä ja vastaus oli tiukka ei... voi poika parkoja.

Huomenna minulla onkin siis vapaapäivä. Aamulla ajattelin mennä vaavelin kanssa kerhoilemaan ja iltapäivällä on liikuntakoulu, muuta suunnitetua ei sitten olekkaan eikä tarvitsekkaan olla. Ollaan vaan ja möllistellään !