Tänään on ollut mukava mutta rankaa päivä. Jalat on ihana soseena ja ainakin on tullut ulkoiltua.

Aamulla lähdin tyttöjen ja Tessan kanssa kohti Haminaa ja koiranäyttelyä. Mies jäi nukkumaan yövuoron jäljiltä. Tarkoituksena oli tosiaan viedä Tessa näyttelyyn ja siellä kasvattaja saisi sen esittää (minä en semmoiseen kykene). Alunperin oli tarkoituksena myös  treffata Emmi ja Tomikin näyttelyssä mutta Emmi oli joutunut töihin  joten paikalle tuli sitten vain Tomi. Aamupäivä hurahti sitten näyttelyaluetta ympärikiertämällä, lakuostoksilla ja tietty MAKKARAA mutustaen, siis lapset en minä.  Tessan kehä oli joskus yhden pintaan ja yllätys oli suuri kun lähdettiin ihan vaan sinistänauhaa hakemaan niin saatiin sitten kuitenkin punainen nauha ja vielä vaaleanpunavalkoinenkin... joten Tessa joutui/pääsi sitten uudelleenkin kehään... seuraavalta kiekalta ei sitten enään mainintoja tullut.  Kun Tessa pääsi kehästä huokaisimme koko porukka, nappasimme Tessan mukaan ja läksimmme koteihimme. Vaikka mukavaa näyttelyssä olikin niin koko aamupäivästä iltapäivään seisoskelu sai kyllä jalat tuntumaan lyijyltä. Ja varjoisassa osassa Bastionia oli myös jotenkin kylmä ja kylmyys meni luihin ja ytimiin.  Lapsien kunniaksi täytynee sanoa että tytöt jaksoi kyllä hyvin. Totta kai välillä oli tylsää mutta kun annoin heille luvan mennä hieman jaloittelemaan niin hienosti leikkivät ja pitivät isot minikääpiöstä huolen. Minikääpiö keskittyi myös pääasiassa  Tomin kiusaamiseen joten minä pääsin loppuen lopulta aika helpolla

Kun pääsimme kotiin heitimme vain Tessan kotiin huilimaan, käytimme Hanin pissillä ja otimme miehen kyytiin ja hurautimme autolla Santalahteen. Santalahdessa oli isot agility kilpailut joihin mummokin oli Aapon kanssa osallistunut. Kolme starttia mummolla oli tänään ja huomennakin kaksi. Yhden radan Aapo oli suorittanut jo ennen kuin ehdittiin paikalle ja yksi katsottiin siinä paikan päällä. Välillä lapset leikki leikkikentällä ja kerran käytiin siinä myös lepuuttamassa minun hermoja siinä aurinkoisella terassilla, en muista milloin olisi siideri maistunut niin hyvältä.  Tarkoitus oli jäädä katsomaan Aapon kolmas lähtö mutta minun jalat alkoi painaa ja lapsetkin alkoivat olla nälkäisiä.  Joten päätimme lähteä ruokailemaan ja sitten kotiin. Ruokailu hoidettiin mäkkärissä ajatuksella että koko päivän ruokailu oli jo pilalla joten ei yksi mäkkäri siinä enään mitään huononna  . Mäkin jälkeen haettiin Makuunista leffa ja iso karkkipussi ja tultiin kotiin. Ensin minullkin oli ajatus hautautua sohvannurkkaan lasten kanssa Shrekkiä katsomaan mutta koska mies oli lähdössä pellolle Tessan kanssa ja tytöt sanoivat pärjäävänsä keskenään hetkisen ajan niin päätin lähteä mukaan. 

Peltolenkki olikin täynnä toimintaa. Ensin Tessa nosti ylös fasaaniemon ja jahtasi sitä hetkisen aikaa. Siitä parin minuutin kuluttua  keskellä peltoa kökötti pari pupua joita Tessa jahtasi korvat hulmuten.  Ei oikein Tessa noiden tapausten jälkeen jaksanut innostua Dammyn hakemisesta mutta ehtiihän sitä treenailla joku toinen kerta. 

Kaikenkaikkiaan siis loisto päivä. Nyt tytöt nukkuu, mies lähti töihin ja minä möllöttelen vaan. Huomenna olisi vanhimman pianotuntia ja EHKÄ korkeasaaren reissu. 

Muutama kuva Santalahdesta, harmikseni näyttelyreissulla kamera jäi autoon.