SE olisi tänän viimeinen työpäivä taas ennen lomaa... JIHHAAAA!!! Tämän päivän vietän töissä yksin koska työkaverilla on hääpuvun sovitusta jne... toivonkin rauhallista mutta kuitenkin päivää jolloin jotain tapahtuu... aika kuluisi paljon nopeammin jos olisi jotain tehtävää. 

Eilen sillä aikaa kun minä olin töissä oli mummo oli tyttöjen, siskoni ja Liamin kanssa käynyt kaupungissa markkinoilla. Liam oli löytänyt joltakin kirputori pöydältä vanhoja venäläisiä sotamerkkejä ja hän oli ne ostanut, tytöt pyörittelivät minulle illalla  päätän koska eihän tytöt voi ymmärtää minkä ihmeen takia joku semmoisia haluaa .  

Markkinoiden lisäksi vieraat ja tytöt olivta pelanneet pallopiiloa ja leikkineet pihalla, tytöt on edelleen ihastuksissaan kaikkeen mitä Liam tekee ja minusta tuntuukin että pallopiilosta tulee uusi suosikki leikki. 

Illalla kun minä kotiuduin töistä oli mies vienyt isot  tytöt jo luontokouluun ja me muut lähdimme katsomaan mummon agilitykisoja. HIenosti Aapo suhaili radalla .  Luontokoulun loppuessa mies haki tytötkin hetkiseksi agikisoihin. Agikisojen jälkeen mentiin kotiin ja savustimme eilisen kalan saaliin ja lisäksi haimme pizzaa koko porukalle. Tytöt alkoi olla jo aika yli väsyjä ja kun keskimmäisen syliin tippu kuumaa pizzaa ja vanhin kaatoi limsat päälleen oli huuto aikamoinen. Liam serku katsoi menoa aika kauhuissaan. Kun tytöt kävi nukkumaan LIam sanoikin minulle että hän ei ole tottunut huutoon... kuulemma ainut kova ääninen heillä on sisareni.  Meillä kun tuota ääntä lähtee jokaisesta  mutta ne on niitä elämän ääniä. 

Kun tytöt kävi nukkumaan oli Liam hieman pitkästynyt eikä oikein keksinyt puuhaa, kellooli tässä vaiheessa jo ehkä puoli kymmenen enkä minäkään oikein enään jaksanut ihmeempiä keksiä. MIes kuitenkin keksi että hän lähtee uittamaan Tessaa ja nappasikin Liamin mukaan reissuun.

Sillä välin kun mies oli Liamin kanssa ranssa höpöteltiin me sisareni kanssa kaikkea maaan ja taivaan välillä. Eniten puheenaiheena oli erilaiset terveydenhuoltomme. Siellä kun KAIKKI on yksityistä niin palvelukin toimii... kerroin kuinka hankalaa täällä (ainakin Kotkassa) on päästä lääkärille ja kerroin muutamia hauskoja kommentteja joita olen terveyskeskuksesta saanut kuulla (kuten silloin kun vanhin yski verta niin minulle sanottiin että "Jos lapsi kuitenkin hengittää ja ei ole sininen niin ei ole mitään syytä tulla lääkäriin.... ) Eli täällä on ilmainen terveydenhuolto kyllä mikä on todella hyvä juttu JOS sinne vaan pääsee, Kotkassa ainakin lääkäri vaje taitaa olla melkoinen ja ihan pienellä vaivalla lääkäristä on edes turha unelmoida... sen takia meillä kyllä on lapsille vakuutukset ja miehellä on todella hyvä työterveyshuolto ja sairasvakuutus. Itse sitä vaan toivoo ettei sairastu.. tosin sain aikamoista huutia siskoltani kun kerroin verenpaineistani... mutta olenhan minä lääkärissä käynyt... tai yrittänyt käydä.. pääsin hoitajalle joka sanoi että paineita pitää seurailla ja olenhan minä seuraillut....korkeathan ne on... on ollut aina... no mutta lupasin että yritän mankaa taas joku päivä lääkäri aikaa jos ne jotain siellä keksisi... kuulemma päänsärkyni joita minulla on aika ajoin voi johtua paineista... hmmmm..... No mutta se siitä soittelen tk:hon ensi viikolla katsotaan mille vuodelle ajan saan vai saanko. 

Tänään minä tosiaan menen vielä töihin. Mummo tulee tyttöjen kanssa ja vierailijat menee täksi päiväksi veljeni kanssa heidän isälleen ja viettävät siellä koko päivän.... saa nähdä miten tytöt reagoi... he kun ovat tällä hetkellä ihan pelkkää "missä MInna... missä Liam... LIam sitä MInna tätä....  Eilen aamulla minikääpiö ei olisi millään malttanut antaa vieraiden nukkua vaan kuristeli koko aamun avaimen reijästä.  Hassu ipana!