Jos eilinen oli tosiaan sieltä ja syvältä niin tänään on ollut paremmin. Kello ei ole vielä kahtatoista ja olen nauttinut lasten seurasta enemmän kuin koko viikkona yhteensä ja tämä siis vaikka isot ovat koulussa. 

Aamulla keskimmäinen meni kouluun kahdeksaksi. Aamupalalla tyttö sai minun jakamattoman huomion koska muut nukkui vielä. Papupata tapansa mukaan höpisi, mietiskeli ja nauroi katketakseen omille jutuilleen. Väkisinhän siinä äitiäkin käy naurattamaan.  Tyttö lähti kouluun naapurintyttösen kanssa puoli kahdeksan jälkeen, ulkona tuuli ja vettä vihmoi. Oikea ihana syksy keli siis.  Muut tytöt heräilivät siinä puoli kahdeksan aikaan ja päätettiin että koska vanhin menee kouluun vasta kymmeneksi että ehdimme ennen sitä käydä vielä valloittamassa porukalla lähikylän vesilätäköt. Ensin vaan nopsaan vaatteet päälle, kuravaatteet niskaan ja ulos. Voi sitä tyttöjen riemua ja vesilätäköiden lätinää kun minikääpiö ja vanhin vuoron perään läiskyttivät ja kirkuivat  mielipuolisesti. Naurua ja iloa, mitä ihaninta katsottavaa. Samalla kun valloietttiin vesilätäköitä kierrettiin myös lähitienoon metsiä. Vanhin esitteli minulle ja minikääpiölle hyvät majapaikat ja paluumatka kuljettiin pellon poikki. Pelto TULVI ja sehän vasta sai lapset innostuneeksi. Siellä minä sitten katselin kun 8 v painattaa pitkin peltoa sellaista kyytiä 3 v tiukasti imussa seuraten ja vielä kaikkien perässä märkä ja kurainen koira. Välillä tuntui että minikääpiön saappaat juuttuu mutaan mutta pysyi ne mukana kuitenkin. . Lenkin lopuksi jäätiin vielä hetkiseksi piirtelemän asfalttiliiduilla pihatielle. Tehtiin kinkkausruudukko ja hypittiin jonkin aikaa, täytynee todeta että jonnekkin ne minun kinkkaustaidot on hävinneet ja 8 v päihitti minut mennen tullen.

Tässä muutama kuva:

Pikkuista ennen kymmentä kiiruhdettiin sisälle vaihtamaan vaatteet ja minä ja minikääpiö heitettiin vanhin kouluun samalla kun lähdettiin kaupoille. Kaupoilta lähdettiin hakemaan sormivärejä ja askarteluvermeita jos vaikka tänään tai huomenna iltasella ehtisi niihin paneutua. Sormiväreille ostettiin myös semmoisia "töpöttimiä" joten luvassa on lienee aikamoisia taideteoksia.  Tiimarin lisäksi kävimme eläinkaupassa pupuja ihmettelemässä sekä ruokakaupassa toteamassa pienen huudon säestyksellä että tänään ei ole karkkipäivä. Onneksi huuto oli vaan pieni ja loppui oikeastaan ennen kuin alkoikaan ja karkkien tilalle tyttö sai valita minkälaisen leivän hän haluaa ostaa. Ja hyvän valinnan tekikin, niminerkillä "valkosipulipatonkia itsensä ähkyyn saattaanut" .

Nyt minikääpiö leikki prinsessamekossaan hevosilla, äiti kuulemma saa tulla katsomaan mutta HÄN leikki KAIKILLA ja äiti saa liikuttaa "Jos on pakko" sitä hevosta  jolla on jalka katki....  MItenköhän ton nyt ottais....

Kohta keskimmäinen kotiutuu koulusta ja on IHANAA että ehdin hänen kanssaan ja apuna olla kun hän tekee läksyjä.  Vanhin pääsee vasta klo 14:00 ja ollaankin menossa hänet hakemaan autolla koska jatkamme siitä sitten samantien matkaa kohti Anjalankoskea ja INkeroisten uimahallia. Mies pääsee töistä kahdelta ja näemme hän sitten siellä. Uimisen jälkeen olisi tarkoituksena myös piipahtaa mummia ja pappaa katsomassa ja sitten iltasella jos vaikka niitä sormivärejä.....

 

Mutta siis eilisen alemmuus päivityksen jälkeen tämmöinen "Täynnä virtaa ja elämän iloa päivitys"  Ihana syksyinen vapaapäivä  !