Tänään on ollut mukava päivä. Koska mies menee vasta yöksi töihin on meillä ollut tänään aikaa puuhailla koko perheen kesken.

Aamulla heräiltiin ja tehtiin "hotelliaamiainen" eli pekonia, munia, suklaamuroja patonkia, jne , eli pikkuisen normaalia hieman tuhdimpi. Siinä sitten syötiin rauhassa ja kuunneltiin tyttöjen höpinöitä. Aamiaisen jälkeen läksimme Pasaatiin shoppailemaan. Vanhin oli elokuussa syntymäpäivillään saanut HM:n lahjakortin ja se piti nyt sitten päästä tuhlaamaan. Samalla vanhin osteli myös hieman vaatteita OMILLA rahoillaan muista kaupoista. Keskimmäisellä rahaa oli niukemmin ja hän neuvotteli minun kanssa diilin eräästä tunikasta. MInä maksoin 5 eur ja hän sitten loput (taisi olla 9 euron tunika). samalla neuvottelu taktiikalla hän sai ostettua myös pitkään himoitesemansa päiväkirjan BR-leluista. Mies antoi puolet ja hän itse viimeisillä rahoillaan sitten maksoi loput. Näki kuinka tiukkaa teki tytön antaa viimeisiä rahojaan pois mutta päiväkirjaa hän oli himoinnut jo niin kauan että raaski kuin raaskikin sen ostaa. Minikääpiöölle minä ostin parit housut ja paidan. Omilla rahoillaan minikääpiö osti BR-leluista 5 euron keijusarjan, se on nyt ehkä maailman paras lelu tällä hetkellä. 

Shoppailun lisäksi poikettiin raxissa syömässä mutta täytyy sanoa että se oli PETTYMYS isolla P:llä. Ruokaa oli tarjolla mutta koska siellä ei ollut paljon porukkaa oli ruuat seiseet pöydässä kauan ja pizzat sekä nakit yms muut oli aika kuivia  , noh saatiin kuitenkin syötyä niin että hengissä pysyttiin .

Pasaati reissun jälkeen käytiin katsomassa kaverin rakennus urakkaa tuossa lähellä ja sen jälkeen tultiin kotiin vaihtamaan retkeilyvaatteet ja pakkaamaan eväät. Suuntana oli Valkmusan kansallispuisto, eli retkeilyä suolla. Ilma oli aivan loistava tuollaiseen, ei hurjan kuuma mutta ei mikään kylmäkään, pilviä oli jonkin verran mutta silti ei satanut... AIVAN LOISTAVA RETKEILY SÄÄ SIIS.

Valkmusan reitti on kyltin mukaan 2.5 km mutta minusta se kyllä tuntui pidemmältä tai sitten me kuljettiin jotenkin siksakkia tai jotain. No kuitenkin mukava retki ja siihen saaatiin kulumaaan aikaa KAUAN.  Hissukseen käveltiin ja välillä syötiin eväät ja välillä pelastettiin minikääpiötä suonsyövereistä.  Kaksi kertaa minikääpiö nähkääs poikkesi pitkospuilta sillä seuraksella että oli reisiä myöden suossa. Eka kerta sai keskimmäisen huutamaan ja kiljumaan paniikissa mutta toinen kerta enään vaan nauratti kaikkia. Vanhintakin sai pariin otteeseen olla nykimässä suosta kun saappaat juuttui kiinni. Keskimmäinen varovaisena pysyi KOKO AJAN pitkospuilla joten hänen pelastus operaatioilta vältyttiin.

Muutama kuva suolta:

Minikääpiö lintutornissa:

uskomatonta että tälläistä karua maisemaa on näinkin lähellä, ei uskoisi että muutamien kilometrien päästä näistä maisemista menee KOtka-Helsinki (onkos se 7 -tie?)  maantie.

Tessa eväspaikalla:

varovainen alastulo lintutornista, kuvassa keskimmäinen:

Pitkospuita pitkin suolla:

Suo reissun jälkeen lapsille ruokaa ja kyllä maistui... 

Nyt mies lähti salille, minikääpiö leikkkii uudella rakkaimmalla lelullaan ja isommat lähti kaverinsa kanssa ulos, käyttämään Tessaa lenkillä ja hakemaan siwasta sauna limpparia.

Iltasella sitten saunaan ja mies tosiaan lähtee yöksi töihin. Huomenna onkin sitten taas tanssi ja zumbapäivä tytöillä ja jos vaikka minäkin ehtisin iltasella zumbailemaan. Sieniäkin huomenna ehkä ehtisi lähteä poimimaan tyttöjen kanssa riippuen tietysti säästä... no huomisen suunnitelmat jää nähtäväksi sitten huomenna. 

Mutta yhteenvetona siis, oikein mukava KOKO PERHEEN päivä