Tänään ei tehty yhtään mitään. Tai no tietty koulut, työt yms muut mutta muuten EI MITÄÄN. Tytöt teki ruokaa ja muuten vaan olla ihmeteltiin. Kuunneltiin kun Keskimmäinen hienosti tavasi ja luki miehen vanhaa aapista ja vanhin luki muille ilta sadun. Eli aika mukava lölllö ilta.

Keskimmäinen on TODELLA ylpeä tavaus ja lukutaidostaan, vielä eilen hän pohti että jos luokasta valitaan huonoin lukija niin se on varmasti hän (siis tietenkään luokasssa ei semmoista valita)  mutta tänään tyttö itsevarmasti tavasi jo pitkiä sanoja. Ja voi tytön riemua kun opettaja oli sanonut että ensi kerralla hän saa jo lukutaitoisten läksyjä. 

 Vanhimmalla oli ollut kuulemma joku iso matematiikan koe tänään. Ihan ok oli  kuulemma mennyt mutta hieman tyttöä jännittää että mikä sieltä tulokseksi tulee. Eilen vanhimman kanssa taas juteltiin koe jännityksestä ja siitä miksi kokeita on ja mitä niillä mitataan. Jonkin verran tyttö taisikin rauhoittua ja rentoutua kun kuuli taas kerran sen että kokeista ei tarvitse saada täysiä pisteitä, ei edes hyviä pisteitä vaan se että yrittää itse parhaansa se riittää. Jos jokin menee väärin niin se ei kerro siitä että on tyhmä tai että ei ikinä opi mitään vaan siitä että jossakin asioissa tarvitaan ehkä enemmän treeniä kuin toisessa. Lohduttelin että kokeet on enemmänkin mittarin opettajallekkin että missä asioissa hänen pitää opetusta lisätä ja petrata eikä niin että oppilaan pitää kokeita pelätä ja hermoilla sitä että "tajuaako ope että jotain ei osaa....".  

 

 

Tässä kuvat pikku kokeista, menu oli silakka pihvejä ja jälkiruuaksi puolukka-banaanirahkaa.

Keskimmäinen laittaa silakkapihveihin tuorejuusto-hapankorppu täytteen:

Vanhin valmistaa rahkan:

MInikääpiö laittaa silakkapihveille "kannet":