Tänään oli tytöillä jännä päivä. Siis lähinnä isoilla tytöillä kun oli todistusten jako mutta kyllä minikääpiökin siitä jännitystä sai aikaan mutta siitä lisää kohta.

Aamu alkoi kyllä enemmänkin TUSKAISISSA kuin jännittävissä merkeissä. Koska todistusten jako koululla oli jo kello kahdeksalta oli koko revohka herätettävä jo paljon ennen seitsemää. Minikääpiö oli HYVIN HYVIN VIHAINEN isälleen joka hänet herätti, minulle hän tuli heti kertomaan että "isi on ihan tyhmä kun mie sanoin että haluan nukkua ja silti se  ei usko..."   Vaikeaa oli herääminen myös isoille mutta he tekivät sen kuitenkin ilman kapinointia. 

Aamu heräämisen vaikeudesta huolimatta selvittiin koululle ajoissa. Koska vanhin on tokalla ja keskimmäinen ekalla luokalla on heidä todistusten jako tietenkin eripaikassa ja tehtiin siis porukan jako kahtia. Mies meni vanhimman mukaan ja minä ja minikääpiö keskimmäisen luokkaan, minikääpiö oli tässä vaiheessa vielä hieman tuohtunut isälleen aamuherätyksestä joten valinta että kumman mukaan lähtee oli selvä. 

Vanhinhan on jo "vanha konkari" todistusten jaossa. Opettajan terveiset luokan kotiväelle oli kuulemma olleet pääosin positiiviset, kuulemma lomaläksyksi tuli yhteistyötaitojen harjoittelua, se kuulemma on ryhmällä vielä hieman hakusessa. Vanhimmalla se osa-alue oli todistuksessa kuitenkin erittäin hyvä, samoin erittäin hyvä oli käyttäytyminen. Matematiikan perus- ja soveltavissataidoissa vanhin sai tyydyttävät arvosanat. Huomasi että tyttö on niihin todella pettynyt mutta minkäs teet, ne kertotaulut on osottautunut jostakin kumman syystä erittäin hankalaksi tuolle tytölle. Itse en tajua kuinka lapsi joka oppii ulkoa muutamassa minuutissa pitkien laulujen sanat ulkomuistiin niin silti hänelle ei vaan tartu tuo kolmen ja neljän kertotaulu. Ja sitten kun ei osaa ulkoa niin menee paniikkiin eikä enään oikein osaa keskittyä siihen että miten sen voi laskea....  Kummallista!!!! Mutta koska  itse odotin oikeastaan heikompaa arvosanaa tuosta matematiikasta (koska kokeet on menneet hieman penkin alle viime aikoina iso koe 17/30 ja pistokoe 3/10) olin positiivisesti yllättynyt matematiikan arviosta.  

Noita kahta erittäin hyvää ja matematiikan tyydyttäviä lukuunottamatta oli kaikki muut osa--alueet arvosteltu hyvänä. eli  tosi hyvä todistus!!! Vanhin oli tosiaan itse petttynyt noihin tyydyttäviin mutta miehen kanssa tsempattiin hänet iloiseksi. Luvattiin  ostaa hyvien todistusten kunniaksi pikku jutut kaupasta tytöille ja vaikka automatkan kauppaan tyttö oli aika haikealla mielellä niin jo kaupassa into uudesta lelusta tms vei voiton. Lopullisen tyytymisen todistukseen taisi tuoda naapurin tyttö joka totesi ykskantaan että "Tyydyttävähän on ihan hyvä....." Tähän vanhin taisi tyytyä, kaverin suusta asia oli ilmeisesti helpompi uskoa kuin vanhempien. 

Tässä vanhin hakemassa totaria:

 

Keskimmäinen hakikin sitten todistustaan ensimmäista kertaa... Jännitystä oli luokasssa ilmassa ja ihania nuo ekaluokkalaiset kun istuivat ja kuuntelivat opettajan sanoja, kuka kynsiä syöden kuka peppu tuolilla pyörien ja osa keskimmäisen tavoin tiukasti opettajaa tuijottaen. Opettaja on kuten olen jo aiemminkin todennut AIVAN IHANA. Taas ope muisti ylistää kuinka ihania jokainen oppilas on ja kuinka hän tykkää tästä luokasta. Ja koska alku puhe oli aikamoista ylistämistä niin muisti hän vielä kyllä kertoa senkin että viimeiset pari viikkoa ovat olleet kuulemma aika vallattomia, eli lapsilla on kuulemma ollut joulujännitystä ilmassa. Kaikkein ihaninta oli minusta sanat että "Nämä lapset osaa kuunnella ohjeita ja olla hiljaa mutta he osaaavat myös riehaantua ja olla LAPSIA..." Aivan jotenkin ihanaa että tietää että keskimmäiselllä on sellainen opettaja joka tosiaan muistaa että lapsiahan nuo ovat ja vielä aika pieniä vaikka koululaisia ovatkin.  Opettaja kertoi arvostelu perusteistaan ja sanoi että hän on nihkeä antamaan "erittäin hyvä" arvosanaa. Sanoi vielä että ihan kauheasti ei niitä arvosanoja tällä kertaa ollut. Noh minä mietin että saas nähdä miten käy mutta kyllä sieltä keskimmäisen todistuksessa kuitenkin kaksi erittäin hyvää komeili. Erittäin hyvää  oli käytös sekä äidinkielen kirjoittaminen. Loput osa-alueet oli hyviä.  Tyttö oli TODELLA tyytyväinen saavutukseensa ja niin oltiin me vanhemmatkin. 

Tässä keskimmäinen todistusta hakemassa:

 

MInikääpiölle tänään aamulla oli jännittävää koska hän pääsi KOULUUN. Tyttö oli kuin läheskin koululainen ja kuunteli tarkkaavaisesti mitä keskimmäisen opettaja puhui.  Minikääpiö vaati päästä keskimmäisen viereen pulpetin ääreen  istumaan ja siinä hän sitten istuskeli välillä maireita hymyjä minuun päin luoden.... "Katso mie istun täällä kuin koululainen..." 

Tässä minikääpiö istumassa keskimmäisen vieressä ja kuuntelemassa opettajan terveisiä, melkeinhän tuo sekaan sopisi. 

 

Todistusten jaon jälkeen mentiin tosiaan Prismaan ruokakauppaan ja tytöt saivat valita pikku jutut palkinnoksi hienosta koulutyöstä. Minikääpiö toki sai palkintonsa hienosta kerhoilustaan ja ihan vain siitä hyvästä koska eihän toista nyt ilmankaan voinut jättää.  Vanhin valitsi Petshopin, keskimmäinen Topmodel piirrustus jutskan ja minikääpiö pienen pienen hevosen.  Palkintojen lisäksi saatiin ostettua ruokaostokset ja sain haettua sen viimeisen lahjan joka on kummitellut mielessä jo kauan.

Kauppareissun jälkeen tehtiin ruoka ja sen jälkeen Emmi ja Tomi kävivät pitkästä aikaa kaffella. Oli TOSI kiva nähdä heitäkin, ei olla ehditty rupattelemaan aikoihin. Kun he lähtivät kotiin lähti mies siinä samalla töihin... Hän sitten painaakin pitkän päivän... oman illan ja sitten vielä yön ylitöinä  mahtaa väsyttää huomenna mutta rahaahan (tai vapaatahan noista aina kertyy).  Päivällä koska meillä ei ollut tyttöjen kanssa oikein mitään puuhaa ja koska aurinko paistoi mitä komeimmin päätimme lähteä lenkille metsään. Pari tuntia siinä sitten menikin ulkoillessa kirpakkaassa säässä. IHANAA kun pitkästä aikaa näkyi AURINKO!!!!  Ulkoilun jälkeen naapurin tyttö tuli tyttöjen kanssa leikkimään ja jonkin aikaa sisäleikeissä viihdyttyään he lähtivät uudelleen ulos... On tainut sadepäivien sisällä olo olla heillekkin hieman tylsistyttävää kun eivät meinaa sisällä ollenkaan pysyä näin poutasäällä. 

 

Huomenna minulla on sitten viimoinen työpäivä ennen lomaa...JEI!!! Huomisen aamun isot vahtii minikääpiötä. Lupasin heille molemmille 5 euroa hoitotyöstä. Eli mies siis nukkuu yövuoron jäljiltä eli on kotona kuitenkin ja isojen homma on sitten leikkiä minikääpiön kanssa parisen tuntia  yhdeksästä eteenpäin niin kauan  kuin mummo tulee/ mies herää. Mummo siis tulee siinä vaiheessa kun mies lähtee yhdeltä töihin eli ei ne lapset täällä heitteillä ole älkää peljätkö.  Ajateltiin nyt tehdä näin ja kokeilla, isot on ainakin innoissaan vastuustaan ja ainahan nuo keskenään leikkii joten eipä tämä nyt paljon normaalista poikkea.  Ja jos ongelmia tulee niin onhan se mies tossa kotona kuitenkin.  Vanhin olisi halunnut tehdä ruokaakin mutta siihen en nyt ihan kuitenkaan lähtenyt  , saavat lämmittää tämän päiväistä makaroonilaatikkoa mikrossa jos nälkä yllättää ennen kuin mies herää puolilta päivin.

 

Semmoinen päivä tänään... Nyt lapsille ruokaa ja sitten loppu ilta möllöttelyä.