Suomalaiset syö perunaa ja jos ei muut Suomalaiset niin ainakin meidän poppoo. Ostettiin perjantaina NELJÄ KILOA perunoita ja just kuorin viimoisen tämän päivän nakkikeittoa varten Yllättynyt. Meillä taitaa mennä helposti 10 kg viikossa perunoita, noh onhan meit tietty viisi henkilöäkin mutta eihän me nyt joka ruokailulla kuitenkaan perunoita syödä.  No eihän tuo peruna kallista ole ei se siinä mutta kun joku vaan kantaisi sen meille. Oliskohan olemassa mitään "perunaauto" systeemiä, tiedättekö, niin kuin Englannissa maitoauto. Viljeliä toisi säkillisen perunoita ovelle ja mie laittaisin aina tyhjän säkin rappuselle, hmmm, sopisi mulle (ei varmaan niille maanviljelijöille Hymy).

 

Yöllä käännettiin kelloja. Nyt aamusta puuttuu tunti. Normaalisti tähän kellon aikaanhan oltaisiin jo pihalla ja pitkällä aamulenkillä mutta nyt mie (ja tytöt) kupeksitaan yöpuvuissa, noh kyllä mie tästä kohta käynnistyn. (no tosin olen mie jo tänään kuorinut perunat,porkkanat ja sipulin lounasta varten). Vaaveli nukkui tänään vanhaan aikaa ajatellen puoli kasiin eli uutta aikaa puoli ysiin. Nyt se onneksi heräsi iloisena eli ei herännyt huutamaan vaan sängystä alkoi kantautua TÄTÄ TÄÄII ÄIIITÄ. Siihen oli kiva herätä Pusu. Nyt vaaveli tyhjentää lelukaappia ja isot leikkii että he menevät syömään Rossoon, onkohan niillä jotain mun nakkikeittoa vastaan Hymy.

 

Huomenna lähdetään mummon ja tyttöjen  kanssa Lappeenrantaan katsomaan Isomummoa. Mies lähtee Kiljavalle kurssille koko viikoksi, tai no maanantaista perjantaihin. Tytöt eivät ole varmaan oikein tajunut että isi on koko viikon pois, no selitellään ja otetaan ne ikävän kyyneleet vastaan sitten kun ne tulee, turha kai sitä on etukäteen murehtia.

Jaaps mutta NYT MIE REIPASTUN  ja puen päälle ja lähdemme ulos.... (ehkä ensin kurkkaa kuitenkin facebookin...Hymy)