Hienosti oli mennyt molempien pikku koululaisten päivät.

Vanhin jolle kaikki oli jo tuttua oli leikkinyt omien kavereidensa kanssa ja välillä käynyt välitunnilla siskoa morjestamassa. Sen verran kuitenkin oli tainut vanhintakin jännittää että kun hänen päivä kestikin 12:sta sijasta 13:sta niin vaati vanhin että häntäkin tullaan vastaan... eli ei halunnut vielä kävellä yksin koulusta kotiin. Ensimmäisen päivän kunniaksi hän sai tahtonsa läpi ja ensin haettiin keskimmäinen klo 12 ja vanhin klo  13.  Pari koulukirjaaa ja reissuvihkon tyttö toi päällystettäväksi sekä lukujärjestyksen joka astuu voimaan torstaista alkaen, huominen mennään vielä poikkeus järjestelyin ja päivä on 9-12.. Aamu uniselle tytölle oli oikein helpotus kun lukujärjestyksessä oli jopa kaksi kymmenen aamua (sukulaisille tiedoksi ma 8-12 ti 10-14 ke 10-14 to 9-14 ja pe 8-11).

 

Keskimmäisen ekapäivä oli myös sujunut hyvin. Ruoka ei ollut oikein maistunut mutta siitä ei oltu koulun puolesta tehty mitään ongelmaa. Aapisen tyttö toi kotiin näytettäväksi sekä loppuviikon lukujärjestyksen. Lopullisen lukujärjestyksen he saavat vasta huomenna tai torstaina, lopullista lukujärjestystä aletaan noudattaa maanantaista alkaen. Ensimmäisen päivän aikana oli kuunneltu opettajan jutustelua ja jokainen kuka oli kesäpussin muistanut kouluun tuoda oli saanut esitellä sisällön luokan edessä, opettajan pöydän ääressä. Hassua miten erilaisia nuo tytöt ovat keskenään... siinä missä vanhin olisi saanut hermoromahduksen jos tuolla tavalla olisi pitänyt heti julkisesti jotain esittää niin keskimmäinen oli ottanut asian ihan rennosti... ainut mitä hän asiasta totesi oli se että opettajan pöytä oli tooooooosi iso.  Koulupäivästä keskimmäinen tuumasi että ekatunti meni tosi nopsaan ja oli mukava mutta sen jälkeen alkoi tunnit tuntua pitkiltä ja tylsiltä. , en raaskinut sanoa että niitä tunteja on vielä aika paljon jäljellä..... 

 

Mutta siis molemmille tytöille mieluinen päivä. Ja huomenna sitten takaisin opintielle.

 

SIllä välin kun isot tytöt oli koulussa siivoiltiin me minikääpiön kanssa pihaa, tyhjennettiin uima-allas kerättiin omenoita jne. MIes haki hiekkalaatikkoon hiekkkaa lisää ja nyt siinä onkin oikea kunnon kakun teko tehdas. Minikääpiö onkin tänään ihan kohtuullisesti viettänyt aikaa laatikolla. Kakkuilun lisäksi minikääpiö leikki taas matofarmia....siinä kun tyttö innosta soikeena huusi että "Äiti kato kuinka ihana ja paksu mato..." niin minä yökkäilin vieressä....yyyyh.. noi madot EI VAAN OLE MINUN JUTTU!!!!!!!! 

Iltapäivällä mies lähti töihin ja me tytöt leivottiin pannukakkua. Taru tuli tyttöineen piipahtamaan ja mukava päivä sai vielä ihanamman jatkon kun pääsi höpöttelemään joutavia. Lapsukaiset leikki kaikkea maan ja taivaan välillä ja vertailivat koulu kokemuksiaan. MUKAVA PÄIVÄ TAKANA!!! 

 

Nyt kaikki tytöt nukkuu ja minä tässä ihmettelen että mitä tekisi vai tekisikö mitään. Huomenna olisi vielä lomapäivä ja samoin perjantaina. Mies hoitelee torstain kouluun lähdöt ja paluut,  ensi viikolla luotamme siihen että pikku prinsessat pärjäävät koulumatkat yksikseen (ovat siis kulkenee tuota väliä keskenään harrastuksiinsa ja leikkeihinsä jo monet kerrat).