Tulipa nukuttua makeasti viime yönä. Nukahdin kymmenen jälkeen ja siitä posotin todella sikeää unta puoli kahdeksaan eli kellon soittoon. Pikkuisen tuli taas kiire saada lapset kuntoon jotta ehdittiin viedä vanhin eskariin mutta ehdittiin kuitenkin. Kun saatiin tiuputettua vanhin eskariin niin sen jälkeen lenkkeiltiin kotiin, tai siis hiippailtiin, vaavel halusi välttämättä taas itse kävellä ja kun tuo ei ole ehkä maailman nopein kävelijä , no hitaasti tai nopeasti niin kotiin päästiin kuitenkin ja sitten kauppaan.

Kauppa reissun päätarkoitus (ruokien lisäksi) oli vaihtaa tyttöjen puhelinnumerot. Tytöillähän on tähän asti olleet samat numerot kuin minulla ja miehellä (eri alut) mutta nämä nykyajan puhelimet (tai osa puhelimista) ei ymmärrä että numerot on eri ja se aiheutti turhia sekaannuksia. Esim kun Mies lähettää minulle tekstiviestin niin siinä lukee että se on tullut tytöltäni ja jos taas tyttöni soittaa minulle niin puhelin väittää että mieheni soittaisi... pieni mutta erittäin ÄRSYTTÄVÄ JUTTU!!!! Tämä ärsytys siis korjattiin tänään ja vaihdettiin tyttöjen puhelinnumerot uusiin.

Nyt keskimmäinen on kerhossa, vaaveli nukkuu ,vanhin lähti kaverinsa kanssa ulos ja  mieskin lähti äsken töihin. Minun pitäisi saada lattiat pestyä mutta yritän koko ajan keksiä jotain pientä "muka" tärkeää että saisin siirrettyä siivousta myöhemmälle .  

Tänään on iltapäivällä vaavelin korvakontrolli ja se aiheuttaa taasen sen että mummo oli hälytettävä apu kädeksi. Mummo hakee keskimmäisen kerhosta sillä aikaa kun minä ja vanhin viedään vaaveli lääkäriin. Keskimmäinen on kovasti innoissaan kun pääsee tekemään ruuan valmiiksi mummon kanssa meitä muita varten... se on sitten keskimmäisen (ehkä mummo joutuu hieman auttamaan) tekemään jauheliha soppaa tänään tarjolla päivälliseksi .

Iltasella olisi vielä sitten isojen tyttöjen tanssi tunti, mummo lupasi jäädä vaavelin kanssa siksi aikaa niin ei tarvitse häntä sitten raahata mukaan tanssikoulu paikkaan.  Tämän viikon tanssitreenit onkin sitten viimeiset ennen joulunäytöstä joka on ensi lauantaina  (12.12) klo 18:00 (tutuille tiedoksi että Kyminsuussa on sitten tyttöjen tanssi näytillä...!!) Seuraavat treeni onkin sitten vasta ensi vuoden puolella. 

 

Ai niin...  Jännää tämä puheen kehitys. Välillä tuntuu että vaaveli ei opi mitään uusia juttuja mutta nyt  on alkanut vaaveli puhua pälpättää. Eli tähän asti on tullut vain yhtä sanaa mutta nyt viime viikosta lähtien alkaa tulla kaksi sanaisia lauseita. Tänään on kerrottu että "Vauva Nukkuu..."  ; "Setä pussiin..." (pieni ukkeli piti laittaa pussiin nukkumaan)   "Pissi pottaan"  "hauva haukkuu" ja  "Hani kattoo..." (Hani koiran piti tulla katsomaan kun vaaveli oli tehnyt pissin pottaan....) "Tuuli meni..." "Jenna tuli..."  "poppa takkaan..." " Istuu päälle..."  (vaaveli halusi istua imurin päällä kun imuroin) "Pallo rikki..." (ilmapallo puhkesi)... niin se taitaa vaavelikin pikku hiljaa kehittyä siskojensa kaltaiseksi " puhe- papupadaksi" .