Meidän aina nauravainen vaaveli on kadonnut. Tai ainakin tilapäisesti. Tänään on ollut vaavelilla kitinä päivä. kaikki on vaikeaa, ruoka ei maistu, äidin syliin pitää päästä koko ajana ja KAIKKI ON TYLSÄÄ JA VAIKEAA!  Taitaa olla vaaveli tulossa kipeäksi. Aamulla vähän yskiskeli ja yölläkin tavoistaan poiketen itkeskeli muutamaan otteeseen. Hampaitahan tuolle on tulossa mutta vähän tuntuu että on muutenkin kipeähkö. Keskimmäinenkin valitteli kurkkukipua tänään joten ei kai se olisi ihme jos vaavelillakin olisi kurkku kipeä ja sen takia kaikki niin vaikeaa. Täytyy seurailla että nouseeko kuume, vielä nyt ei ainakaan ole noussut.

Jos vaaveli kitisee ja kiukkuaa niin keskkimäisemme on tänään niiiiiiin suuuri ja mahtava. Oltiin aamulla leiksalla ja siellä oli semmoinen keskimäistä vuoden nuorempi poika ja kaikki mitä poika teki oli keskimmäisen tehtävä paremmin ja hienommin, suuremmin ja mahtavammin. HUOH!!! Jos erehdyin sanomaan pojalle että "vau osaatpa sinä kaivaa hienon kuopan." niin keskimmäisen vastaus oli tietekin " NO mutta minä osaan kaivaa paljon hienomman, syvemmän ja mahtavamman kuopan."  Yritin selittää meidän tytölle että joo totta kai hän osaa kun hän on jo vanhempi ja että pienempiä voi kannustaa tekemään omia hienoja juttuja mutta siihen keskimmäinen vain sanoi että HÄN on niin iso että hän osaa aiken jamuut ei vain osaa mitään, turha niitä on kannustaa tai opettaa, vain hän osaa kaiken!!! Tämä keskimmäisen käyttäytyminen olisi huvittavaa jos vain hänelle uskaltaisi nauraa mutta parempi kun ei naura "hänen ylhäisyydelleen" tiedä vielä mitä siitä seuraisi .

Vanhin on tänään ollut aika hiljainen. Leikkiii kyllä ihan ok mutta jotenkin vaisun oloinen hän kyllä on. Taitaa olla mietteet ja ajatukset jo huomisessa eskari tutustumisessa. Tänään hän murehti kun ei tiedä mitä eskarissa syödään ja saako ruokaa ottaa lisää. Sovittiin että leikataan lehdestä aina etukäteen koulunruokalista niin on sitten jo etukäteistietoa mitä ruokaa on milloinkin. Sanoin tytölle myös tetä huomenna voi sitten eskari opelta kysyä kaikkia mieltä painavia asioita kuten tuota ruokailua yms muita juttuja.

 

Nyt tytöt leikkii pihalla keskenään. Vaavelikin suostui menemään tyttöjen kanssa pihalle eikä ole (pitää koputtaa puuta) puoleen tuntii kitissyt tai vinkunut lahkeessa ottamaan syliin. Oliskohan kitinä vapaan ajan aiheuttanut kipulääke? Annoin sille lääkettä tuossa tunti sitten ja ehkäpä se on alkaut nyt vaikuttaa. PIRUN HAMPAAT, eiköä tuo vauvojen elämä ole ihan tarpeeksi hankalaa jo ilman kivuliaita hampaiden tuloakin.... no ehkäpä tämä taas tästä.

 

Nyt lähden katsomaan mitä tyttömme , Suuri ja mahtava keskimmäinen, hiljainen ja mietteliäs vanhin ja kitisevä katkarapu, puuhaavat pihalla.... naurua sieltä ainakin kuuluu joten kaikki taitaa olla hyvin .