Kyllä nuo meidän tyttöset on olevinaan jo nin isoja. Pieniä mutta isoja eli ehkä ne on sitten ISOJA PIENIÄ!  

Tuntuu kuin keskimmäinen olisi vanhentunut ainakin vuodella, uusi eskari ryhmä on tehnyt hänestä jotenkin niin koululaisen että ei voisi kuvitellakkaan. Tyttö tykkää olla uudessa ryhmässään todella paljon ja jotenkin hän pitää itseään nyt paljon tärkeämpänä kuin eilen. "Paulan ryhmästä" eli tytön uudesta ryhmästä on puhuttu paljon ja tyttö on hyvin hyvin ylpeä omasta pulpetistaan sekä siitä että yhdessä ryhmän kanssa oli mietitty että mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Eilen tuli taas oikein läksyäkin ja niistä oltiin tietenkin todella ylpeitä.  Juttelin eilen Paula eskaritädin kanssa muutaman sanasen ja hän kertoi että keskimmäinen on todella reipas ja oli ehdottanut että voisi esiintyä luokalle. Tyttö oli laulanut "pii pii pikkuisen linnun" oikein rohkeasti.  Muutenkin tyttö kuulemma viittaa koko ajan ja joka kysymykseen... eli taitaa olla tytöllä paljon intoa oppimiseen. 

 

Vanhin kaatusi tuossa eräänä päivänä koulun välitunnilla ja naama on aika ruvella.  Otsassa on iso jälki, nenä on ruvella ja huuli hieman turvoksissa. Vanhinta ärsyttää koska naamassa on "rapea kohta". Kovasti miettii että voiko "rumana" mennä kouluun. Innokkaasti on kuitenkin kouluun lähtenyt ja ilmeisesti alkaa alku jännitys jo helpottaa koska minusta hän ei enään ole ollut niin pahalla tuulella eikä ihan niin väsynyt kuin aiemmin. Läksyt on edelleenkin mukavia joskin heti koulun jälkeen niitä ei kannata alkaa tekemään koska silloin yleensä on sen verran väsynyt että ei jaksa keskittyä. Olemmekin sopineet että läksyt voi tehdä vaikka päivällisen jälkeen ja sitten kun ne on tehty niin sitten pääsee vielä leikkimään kavereiden kanssa. Ja kyllähän nuo nykyään leikkiikin. Eilen heti koulun jälkeen tytöt jäi pihalle. Välissä käytiin uimassa ja taas pihalle. Illalla himpun yli seitsemän passitin tytöt iltapesuille, palalle ja nukkumaan. Reilusti ennen kahdeksaa oli joka ikinen iikka unessa... sitä se ulkoilu ja liikkuminen teettää. 

Tänään on iltapäivällä liikuntakerho. Se onkin mukavaan aikaan eli 16:15-17:00. Tytöt ehtii leikkiä ennen sitä ulkona ja  myös sen jälkeen. Ruokailu tietty täytyy hoitaa hieman aiemmin kuin normaalisti mutta viime viikollakin tehtiin niin että ruoka syötiin jo hyvissä ajoin ja tehtiin vielä tukeva iltapala, se tuntuikin olevan ihan hyvä ratkaisu.

 

Vaavelin kanssa tänään ollaan leiksailtu. Ensin meinasin että menen avoimeen kerhoon mutta koska mennään sinne kuitenkin huomenna ja koska tänään oli ihan mukava ilma päätimme kuitenkin  pitää ulkoilupäivän tänä aamuna. Leikikentällä olikin taas paljon kavereita ja pääasiassa leikit sujui oikein hyvin. Pienoista ahdistusta vaavelille meinasi aiheuttaa se että kaverit lainasivat hänen nuken rattaita (ei siis ollut juuri vaavelin käytössä). Leikkikentällä on hieman sellaiset  säännöt ollut että leluja voi lainailla mutta kädestä ei saa ottaa. Joku siis lainasi vaaveli rattaita ja vaavelia alkoi harmittaa heti kun näki että joku muu niihin koskee. Mutta onneksi tuokin "pikkuinen" huutokohtaus loppui siihen kun hän vihdoin ja viimein tajusi että hän ei juuri nyt niitä rattaita saa vaikka kuinka huutaisi. Tämän tajuttuaan vaaveli alkoi tehdä kakkuja ja leikkiä muita leikkejä.

 

Hauska aamupäivä takana. Kohta vanhin kotiutuu koulusta ja yhdeltä on mentävä keskimmäistä vastaan kun hän pääsee eskarista. Tänään ei tuon liikuntakerhon lisäksi muuta kummallista olekkaan, ulkoilua ja ehkä jos ehtisi käymään kirpputorilla varaamassa pöydän jotta saisi noita  pieniä vaatteita myytyä pois. Huomenna onkin sitten menoa hieman jokaisella ja vaaveli jää ensimmäistä kertaa kumminsa hoitoon puoleksitoista tunniksi. Vaaveli onkin jo kertoillut että hän meinaa Emmin kanssa katsoa Postimies Patea ja leikkiä poneilla... siinähän sitä riittää puuhaa!