Niin se vaan on... tuli niin kylmät ilmat että lämmityskin oli pakko kääntää päälle vaikka takkaa ahkerasti lämmitetäänkin.  

Meillä ei ole tähän mennessä ollut lämmitys muuta kuin kylpyhuoneessa ja yläkerrassa on pöheltänyt ilmalämpöpumppu. Alakerta on lämmitetty puilla sitkeästi tähän asti. Hyvin on lämpö riittänyt tähän asti mutta eilen (olisiko tämä nyt sitten ollut neljäs  kunnon kovan pakkasen päivä) tuntui että  nyt tuli kylmä seinistä läpi. Olohuone, sen viereinen huone ja aula pysyy kyllä ihan lämpöisenä ilman pattereja (mittari näyttää +20-21 astetta) mutta keittiöön ei jotenkin tuo takan lämpö riitä, keittiö on sillai jännästi kulman takana takkaan nähden ja lämpö ei tuulettimesta huolimatta  kulkeudu sinne ja eilen aamulla keittiössä oli vain +17 astetta ... pikkuisen liian viileää jopa minun makuuni . Laitettiin siis lämmöt päälle ja nyt  keittiöönkin voi mennä ilman villavaatteita .

Ulkona on tänäänkin rapsakka pakkanen, aamulla kun lähdettiin vanhinta viemään eskariin niin mittari näytti -17,5 astetta... pikkuisen oli nenän päät kaikilla punaiset kun eskarille päästiin vaikka kävelymatkaa ei ole varmaan kuin reilut 600 metriä. Eskarille lenkkeilyn jälkeen ulkoiltiin vaavelin kanssa vielä hetkinen (yhteensä varmaan pikkuista vaille pari tuntia oltiin ulkona) , keskimmäinen jäi vielä ulos leikkimään pakkaseen ja tuli sisälle vasta kun huutelin hänet syömään . Eli ulkoiltu on pakkasesta huolimatta ihan riittävästi.

Tälle päivälle ei alunperin ollut mitään suunnitelmia mutta kun päästiin eskariin aamulla niin vanhimman eskari kaverin äiti kyseli että voisi vanhin tulla heille tänään leikkimään heti eskarin jälkeen. No mikäpä siinä... (tyttö oli aivan onnesta soikeana kun pääsee kaverille kylään)

Eli vanhin menee eskarista suoraan kaverille ja kotiutuu sieltä sitten joskus iltapäivällä. Koska vanhin "saa tehdä jotain kivaa" niin lupasin keskimmäiselle että jätämme vaavelin isänsä hellään huomaan ja lähdemme kahdestaan käymään kaupoilla ja katsomaan jos löydettäisiin hyvä synttärilahja keskimmäisen kaverille (synttärit on lauantaina).   Iltasella ajattelin että voisi mennä vaikkapa uimaan.... joten siinä se päivä taitaa sitten taas hurahtaa ... Kummasti sitä näköjään siis tulee suunnitelmia myös suunnittelemattomille päiville . Mutta kohta sitä on sitten joululoma ja silloin tulee varmasti monesti miettittyä kun ei ole mitään tekemistä, joten nautitaan näistä tekemis päivistä nyt sitten täysin rinnoin...