Tänään aamusella oli vanhimman todistusten jako tilaisuus. Kahdeksalta aamulla oli oltava koululla. Hyvin ehdittiin vaikkakin kaikki kolme prinsessaa oli siihen mennessä vaatetettava ja syötettävä. Todistus oli oikein hyvä. Kaksi erittäin hyvää, yksi tyydyttävä ja loput hyviä. Skannaan sen tänne jonain päivänä kun on aikaa.

Vaikka todistus oli hyvä ja tilaisuus missä todistus jaettiin oli ihan mukava niin jotenkin jäi hieman kitkerä maku suuhun.... Eli olisin jotenkin olettanut että opettaja toivottaa oppilaille oikein hyvät joululomat ja ja heippa mutta sen sijaan että tilaisuus olisi ollut positiiivinen ja mukava tuntui minusta pahalta kun opettaja taas kerran muisti mainita kuinka tämä luokan pitää perata sitä ja opetella tätä. Läksyksi kuulemma tuli koko luokalle pöytätapojen opettelu ja yhteistyötaitojen kehittäminen. Eihän siiinä mitään... suurinkaan osa lapsista ei tuntunut välittävän opettajan "saarnasta" mutta huomasin itse että vanhimman olkapäät meni hieman lyttyyn ja herkkänä tyttönä otti "saarnan" suoraan hänelle osoitetuksi vaikka siitä siinä tuskin oli kyse.  TIlaisuuden jälkeen tyttö oli kuitenkin ihan normaali ja me miehen kanssa kehuttiin todistusta kovasti. ... En tiedä oliko tuo tilaisuus opettajan mielestä paras tapa saada sanotuksia kaikki niin että kaikki , siis myös vanhemmat kuulee missä mennään ja toki aikusten pitää tietää missä mennään mutta olisikohan paikan voinut valita jotenkin toisin... 

 

Todistusten haun jälkeen menimme kotiin ja saatiin kavereita kylään. Taru tuli tyttöinensä meitä viihdyttämään. Lapset leikki omiaan ja me "aikuiset" maattiin sohvalla ja katsottiin vanhoja valokuvia...  kääks... ne on kyllä noloja!  AIka meni hurjannopeasti ja yht äkkiä tajuttiin että oltiin lojuttu sovalla NELJÄ TUNTIA... molemmilla perheillä oli vielä paljon hommaa tehtävänä joten ei kun kamat kasaan ja kavereille heipat.

Taru lähti lapsiensa kanssa kotiin ja me kiirehdittiin Pasaatiin passikuvaamoon. Tytöistä ei ikinä ole otettu passikuvia ja pelkäsin jo pahinta mutta yllätyksekseni KAIKKI kolme oli tosi nätisti ja ekalla yrittämällä onnistui kaikkien kuvat. Kolme tyttöä ja kaksi minuuuttia ja   kuvat oli kädessä... ei muuten halpaa huvia... kolmesta tytöstä passikuvat 45 euroa..

Kuvaamosta mentiin  lupatoimistoon täyttelemään kaavekkeita ja nyt on sitten passianomukset laitettu vetämään... Passit kolmelle maksoi  144 euroa joten ei ihan halpa iltapäivä meillä. 

Lupatoimistosta kaupapan ja sieltä kotiin.  Kun tulimme kotiin soitteli vanhimman kummi, Jukka,  että hän tuleee käymään ja samoten vaavelin kummi Emmi tuli kahville... siinä se ilta sitten vierähti mukavasti mukavia jutellen.

Nyt lapset nukkuu ja kohta täytyisi itsekkin suunnata unten maille.  HUomenna olisi vielä työpäivä ja sitten se on se kauan odotettu  jouluaatto!!!!