Huh hei hellettä…. Kesä on yhtä hellettä, ei sillä en valita. Minusta lämpö on ihanaa. Lomalla tuli oltua pihalla ihan koko ajan ja kun palasin töihin huomautti monet asiakkaat naaman saaneen uuden värin.  Eli siis loma oli ja loma meni.  Edellisen päivityksen jälkeen lomaa oli vielä pari viikkoa eli  reilu viikko tässä on jo paiskittu töitä. Loma loppu meni oikeastaan kotona ollen. Pihalla ja rannalla, rannalla ja pihalla. Kavereiden kanssa notkuen eli oikeastaan ihan vaan rentoutuen ja harrastaen..

Likkojen Futis oli kesällä sen pari viikkoa tauolla mutta alkoi jo hyvissä ajoin ennen heinäkuun loppua. Futiksen merkeissä käytiin myös yhdessä turnauksessa tuossa viime viikonloppuna. rankka mutta antoisa reissu. Minä, isot likat ja koko joukkue yövyttiin Lahtelaisen koulun lattialla ja mies ja minikääpiö olivat hotellissa. Koululla aika meni nopeasti, käytiin uimassa ja leikittiin vettä kengässä leikkiä. Kymmeneltä hiljeni koko porukka, ei tarvinnut ääntä korottaa että porukan olisi nukkumaan saanut vaan helle ja hurjan rankat pelit sai väen hyytymään ilman komentelua.  Turnaus meni mukavasti. Ensimmäisenä päivänä pari tiukkaa tappiota ja yksi tasapeli ja toisena päivänä kaksi voittoa ja yksi tiukkaakin tiukempi tappio… Likat pelasi kyllä hyvin ihan jokainen. Vanhin sai yhden vihreän kortin ja keskimmäinen pamautti hienon maalin. Ei hullumpaa!  Likkojen pelatessa minikääpiö himmaili turnaus alueella ”poikakaverinsa” kanssa. Pientä pariskuntaa ei paljon näkynyt kun heillä oli ihan omat leikit. Omatoimisia ipanoita kerrassaan. Kiva olla turnauksissa kun tietää että KAIKKI viihtyy.


Futiksen lisäksi on harrastuksissa edelleen uimahalleilu ja  telinevoimistelu joka jatkui kesätauon jälkeen tällä viikolla. Minikääpiö oli silmin nähden mielissään kun harrastus taas alkoi ja vaikka treenit oli rankat (siltakävelyä… kokeileppa itse… ei mikään helppo homma) oli naama hymyssä suin koko ajan, niin treenien aikana kuin sen jälkeenkin.  Uimisen saralla on mukavaa että oman kylän halli on taas auki, mikäs sen mukavampaa kuin helteisen päivän päätteeksi pulahtaa uimahallin altaaseen (= ei kaloja) ja hoitaa iltapesut siellä.

Omissa harrastuksissa ei taukoa ole loman aikana ollut. Juoksuharrastus on jatkunut tasaisen tappavasti kolme kertaa viikossa vauhtiin, helle keleissä on pakko ajoittaa juoksut aamuun joten kellon soitto klo 05:20 on tullut tutuksi. Salillakin olen jaksanut käydä samaan kolme kertaa viikossa tahtiin vaikka hieman pelkäsin että iskeekö lomalla laiskuus. Mutta ei iskenyt. Olen huomannut että välillä tekee hyvää päästä ”pois kotoa” ja siihen tuo sali on oikein omiaan.

Vaikka voisi kuvitella että loman jälkeen töiden aloittaminen on tuskaa niin en nyt lähtisi sanomaan niinkään. Minusta oli oikeastaan aika mukavaa kun pääsi taas töihin ja juttelemaan ihmisten kanssa. Ehkä loma meni liian hissukseen. Eikä tietty ilmastoitu työtila näin kesäisin ole ollenkaan huono juttu.  Eli kaiken kaikkiaan arki on mukavaa. Ensi viikolla alkaisi sitten ihan ”oikea” arki kun tyttösilläkin alkaa koulu ja minikääpiöllä eskari. Kummallista ajatella että kaikki likat on sitten päivät jossakin, miun vaavelikin. Tosin minikääpiö on semmoinen matami että tiedän että hän selviää hienosti. Hän löytää kamuja vaikka kiven alta ja tulee toimeen kaikkien kanssa niin poikien kuin tyttöjenkin. Vaikka eskari alkaa niin onneksi mummo on vielä luvannut hoitaa tyttöä iltapäivät tarvittaessa eli ihan vaan puokkarina eskariin mennään. Saa olla pieni vielä. (vaikka omasta mielestään hän on jo erittäin iso… paitsi silloin kun pitää pedata peti tai tehdä jotain muuta ikävää isojen tyttöjen hommaa kuten siivous jne) . Ensi viikolla alkaa siis arki rumba. Koulua harrastuksia, uusia harrastuksia … Keskimmäinen pääsi musiikkiopistoon Kitara pääaineenaan ja vanhin pääsi musiikkiopiston lauluvalmennukseen… Olen kyllä niin iki onnellinen tyttöjen puolesta että molemmat pääsi haluamalleen linjalle mutta hieman kyllä hirvittää niin tulevat opisto maksut kuin kuljetusrumbakin… no onneksi nuo alkaa olla jo sen verran isoja että kaipa nuo hieman osaa bussillakin matkustaa tarvittaessa. Mutta ensi viikolla se arki sitten hyppää kuvioihin. Tosin miehellä alkaa kesäloma elokuun puolen välin jälkeen että se nyt pehmittää aika kovasti tätä arkeen laskeutumista kun tietää että kotona on  kuljetus/ruoka jne vastaava.

Vaikka arki tulee olemaan kiireistä ja ihan varmasti hektistä koko ajan jotenkin minun tekisi mieli aloittaa joku ihan oma homma, harrastus tai joku….. aikaa ei ole mutta kaipuu johonkin ihan omaan juttuun on kova. Joku jonka minä hallitsisin, haasteellinen mutta kuitenkin sellainen jossa tietäisin pärjääväni…..se mikä se joku voi olla en kyllä tiedä ja se aika… ei sitä taida kyllä enää löytyä yhtään mistään. Nytkin juoksut ja salit hoitelen aamu viiden ja puoli kahdeksan välillä ja yhtään aikaisemmiksi en aamuja oikein saa ja yöt kuitenkin haluaisin nukkua…. No aika näyttää jospa jostakin ilmestyisi jotain mikä olisi just se mun juttu.

Jaaps mutta nyt töihin ja katsotaan millaisena se arki sitten ensi viikolla näyttäytyykään...mutta sen vaan sanon että viime vuodesta oppineena... MINÄ EN PÄÄLLYSTÄ KOULUKIRJOJA!!! se olkoot jonkun muun vastuulla!


Ihania hellepäiviä kaikille!