Eilen katselin kalenteria.... ahdistus alkoi hiipiä ja jossakin vaiheessa suoranainen paniikki, yöunetkin meni hermoillessa (nukuin viime yönä vajaat kaksi tuntia ) ... KIIRE, LOPUTON KIIRE. Jokaiselle arkipäivälle olisi muka jotain suunnitelmia, milloin minun zumbaa, milloin jumppaa, milloin tyttökerhoa ja tyttöjen zumbaa ja tanssia, jalkapalloa jne.... EI EI EI... Miehen kanssa juteltiin (ahdistuksen pyörteissä kaivauduin yöllä kainaloon ja herätin miehen) päätettiin että noin ei vaan voi jatkua. Me näännytään kiireeseen hyvinkin pian ja aikaa vapaaseen harrastamiseen eli uimiseen, lasketteluun, hiihtoon ja ihan vaan oleskeluun perheenä  ei jää yhtää tuolla menolla. Ja muutenkin kun ehdin tyttöjä näkemään vaan pari tuntia päivässä töiden jälkeen niin se että he luuhaavat harrastuksissa senkin vähäisen ajan sai sydämeni kylmäämään.  

Käytiin miehen kanssa läpi lista tyttöjen harrastuksista ja päätettiin että jalkapallo (tuntuu olevan heille rakkain) ja tiistain jumppa (jossa minä olen ohjaajana) saa riittää isoille tytöille liikunta harrastuksiksi. Näiden lisäksi vanhin saa jatkaa pianon soittoa ja seurakunnan tyttökerho kavereiden  on mukavaa ajanviettettä molemmille tytöille mutta tanssi ja zumba saa nyt jäädä pois ainakin nyt täksi kevätkaudeksi.  Minikääpiö jatkaa midanceaan ja minä yritän käydä sen 2-3 kertaa zumbassa ja mies salilla saman verran.  Kun karsitaan harrastuksemme noihin niin meillä jää vielä kaksi arki iltaa sekä lauantai ihan "harrastus vapaiksi" ja noiden aikana sitä sitten ehtii uida, lasketella hiihtää, luistella retkeillä ja muutenkin vaan olla möllötellä. 

Etukäteen pelkäsin hieman tyttöjen reaktiota harrastusten vähentämiseen mutta vastaanotto olikin aika positiivinen. Kun kerroin että he eivät nyt zumbaan eikä tanssiin menisikään ja selitin miksi niin tytöt olikin hyvinkin ymmärtäväisiä eivätkä pistäneet yhtään hanttiin. Keskimmäinen totesikin että no ihan hyvä... Jalis onkin tärkein.  Eli ihan hyvin nuo ymmärsi sen että kaikkea ei vaan ehdi. Vanhinkin nyökytteli ja myönteli että arkivapaa illat tulee tarpeeseen niin ehtii paremmin leikkiä kavereiden kanssa ja ehtii enemmän uimaan ja hiihtämään. Eli ehkäpä nuo ei sitten niin älyttömästi niitä ohjattuja harrastuksia kaipaakkaan vaikka aina ovat niitä halunneet ja pyytäneet ja niissä ihan hyvin viihtynyt. Mutta kokeillaan nyt näin hieman "kevennettyä" talvea, jospa sitä ei itsekkään uuvahtaisi niin helposti. 

Nyt siis näyttää viikot seuraavilta. Maanantai: Minun zumba ; Tiistai : jumppa ;  keskiviikko: tyttökerho ja minun zumba  ;  torstai: VAPAA (tosin keväällä alkaa taas luontokerho 1 x kk ja se luultavasti on to mutta koska se on harvoin niin se on ihan jees) ;   perjantai : VAPAA  ; lauantai: VAPAA ; sunnuntaina: Jalkapallo isoilla, tanssi minikääpiöllä ja minulla zumba. MIes käy salilla aina kun ehtii ja noiden lisäksi tietty joka päiväiset koiran lenkitykset mutta nyt olo on hieman kevyempi kun kalenteriin mahtuu edes muuta vapaailta. 

 

Tänään on sunnuntai joten aamulla heräsimme kellon soittoon ja lähdimme tyttöjen kanssa isojen jalkapallo harjoituksiin. Treenit alkoivat kello 09:00. Isot tytöt olivat nyt toista kertaa harjoittelemassa ja tykkäävät siitä tosi paljon. Keskimmäinen oli intoa täynnä kun treenien jälkeen  kertoi tohkeissaan saaneensa kaksi maalia ja molemmat tytöt odottavat kovasti jo ensi viikon treenejä. Aamuherätyskään ei ollut tytöille paha, kun sanoin että nyt ylös että ehditään treeneihin pinkaisi molemmat sängyistään reipaasti...kouluaamuina tuo nouseminen on hieman hitaampaa. . Sillä välin kun isot treenasi jalkapalloa juoski minikääpiö pitkin hallin juoksurataa  ja ryömi aitajuoksu esteiden alta ja minä tietty sinkoilin minikääpiön perässä pitkin hallia. Hyvää kuntoilua siis kaikille tytöille tuo treeniaika.

Nyt tytöt laulaa singstaria ja kohta lähden minikääpiön kanssa hänen tanssiinsa. Iltapäivällä on vanhimman pianotunti ja tarkoituksena olisi sen jälkeen taas valjastaa Tessa suksen veto hommiin... eli riemun kiljahduksia pitkin syrjäkatua on tiedossa luultavasti  tänäänkin.  Iltasella minulla olisi mahdollisuus zumbaan mutta taidan tänään kuitenkin jättää väliin. Miehen kanssa suunniteltiin yhteistä hikilenkkkiä jos  isot sillä välin vahtisi minikääpiötä. Ja muutenkin tänään minulla on sellainen "perheolo" eli haluan leipoa sen pannukakun jota olen nyt suunnitellut useamman päivän ja käpertyä sohvalle koko perheen voimin telkkaria katsomaan.  Huomenna on taas töitä, kerhoa, koulua, zumbaa jne joten tänään on aika perheelle!