Jouluaatto, paljon jännitystä ilmassa. IHme kyllä selvittiin iltaan asti ilman kitinöitä.... päivä vain tuntui tytöistä LIIIIIIAN pitkältä... "milloin se pukki tulee?" kysymys kuultiin kymmenen minuutin välein .

Lahjoja tuli PALJON. Voisi luulla että meillä on maailman kilteimmät lapset .   Hienosti JOKAISESTA lahjasta tytöt muistivat sanoa että ihanaa, tää on just mitä mie toivoin, mistä pukki tiesi että halusin juuri tämän.... jne. 

Lapsilla oli kivaa se kai se pää asia on. Itselläni kävi kyllä mielessä että ehkäpä se joulunsanoma ei oikein avautunut.. kaukana oli pieni koruton talli ja jeesus vauva seimineen... No ehkäpä nuo jossakin vaiheessa ymmärtävät sen että mikä se joulussa olikaan tärkeintä...  Jouluruokapöydässä luettiin jouluevankeliumi ja laulettiin enkelitaivaan... itse jotenkin muistan lapsuudesta sen että kuinka hienoa oli joulukirkossa kun Enkeli taivaan viimeinen säkeistö laulettiin seisten... meidän tytöt vaan totesi että "mie vihaan seisomista..." Eli onhan noilla vielä opittavaa .

 

Eli jouluaatto meni hyvin. tässä kuvia aattopäivästä:

Aika meinaa käydä pitkäksi kun pukkia ei kuulu...

Vanhin viihdyttää itseään piirtämällä:

keskimmäinen ilveilemällä:

Vaavelilla oli omat kujeet:

Joulupöydässä...

Vaavelin ilme kertoo kaiken... "anna, anna mulla on nälkä...."  :

Vihdoin saapuu pukki, sylissä keskimmäinen:

Ja vanhin:

Vaaveli sai paketin:

Lahjoja on PALJON:

 

 

Aaton jälkeen seuraa joulupäivä. Aamu meni lahjoja tutkiessa. Lähdettiin vielä viettämään joulupäivää mummille ja papalle.  Alkupäivä meni oikein kivasti ja tytötkin jaksoivat käyttäytyä MUTTA sitten jossakin vaiheessa (johtui varmaan ulkoilun puutteesta ja muutenkin ylikierroksilla olemisesta) alkoi ÄÄLIÖ käytös... teippejä seiniin, "pissi, kakka" juttuja ,limsan kaatelua, piparin murustusta,  riehumista, sipseistä riitelyä . EI NIIIN JOULUISTA! OIkein tuli illalla kyyneleet silmiin... nuo kun osaavat käyttäytyä jos haluavat mutta ilmeisesti eivät halunneet 

No mutta kuvia joulupäivän "hyvistä ajoista ":

 

Lahjojen tutkintaa:

Vaaveli haluaisi katsoa lahjasoitinta:

Saunasta on kiva kirmata hankeen, kuvassa keskimmäinen:

Vanhin katselee menoa terassilta pyyhkeen peitossa:

 

 

Nyt tänään eli tapaninpäivänä koin joulun mukavimman hetken... Läksimme tyttöjen kanssa tarpomaan pienelle lenkille, lunta sateli ja me tarvottiin tiellä missä oli polveen asti lunta ja vedettiin vaavelin pulkkaa perässä... kaikki tytöt nauroivat ja olivat iloisia ja reippaita. Täytyy sanoa että sillä hetkellä  joulumieli valtasi  minut katselin onnellisia punaposkisia tyttöjäni voi kuinka paljon heitä rakastankaan!

 

Tänään tulee iltapäivällä vielä joulukahvittelijoita (tai synttärikahvttelijoita) tänne meille ja sitten huomenna onkin taas jo arki ja pääsee kuusen purkuun .

 

Semmoinen on ollut tämän vuotinen joulumme, ensi vuonna onkin sitten aivan muut suunnitelmat.  Tämä kun oli minun viimeinen joulu alle 30 vuotiaana (syntymäpäiväni kun on pari päivää ennen joulua) on  ensi vuonna tarkoitus tehdä  jotakin erilaista, se että mitä se erilainen on, on vielä hieman hakusessa, aatto ollaan ihan kotona (ihan jo siitä syystä että lahjavuorta on mahdoton raahata mukaan) mutta sitten joulupäivänä  lähdemme jonnekkin koko perheen voimin, ehkäpä laivalle tai kylpylään  tms mutta jotain uutta ja ihmeellistä olisi tarkoitus keksiä syntyäpäiväjuhlien kunniaksi ja eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka ensi vuosi toisi muitakin juhlimisen aiheita jouluksi.