Vanhimmalla on jo pidemmän aikaa heilunut tuo alahammas ja taakse on jo puhjennut rautahammas. Nyt kuitenkin näyttää siltä että maitohammas ei suostu luovuttamaan paikkaansa rautahampaalle, joten tänään on sitten hampilääkäri.  

En tiedä jännittäkö tyttöä vai äitiä enemmän. Tänään tyttö kysyi että mitä se hammaslääkäri tekee ja sattuuko se. No mie vastasin totuuden mukaisesti että: "en ole varma mitä se tekee ja voi olla että se nappaa sen maitohampaan pois ja kyllä se voi VÄHÄN sattua". Tyttö otti tiedon kuitenkin ihan rauhallisesti vastaan ja on kyllä ainakin vielä reippaana hammaslääkäriin lähdössä. Ensin meinasin sanoa että " ei se satu yhtään" mutta sitten tulin järkiini kaipa se on tytönkin parempi hieman valmistautua etukäteen tulevaan kuin että se lähtee sinne asenteella että "äiti sanoi että  ei satu" ja sitten jos sattuukin niin luottamushan siitä menee.  

Tuo meidän vanhin tyttö on kyllä aika "kipu herkkä" tai en tiedä onko se niinkään kipuherkkä mutta se jo ennakoi että joku saattaa sattua. Esim kun vaihdetaan korvikset niin se saattaa huutaa jo silloin kun siskolle vaihdetaan ja sitten kun sen omat vaihdetaan niin onkin ihan ihmeissään kun se ei sattunutkaan niin kamalasti Nauru. Minä niin toivon että tuo hammaslääkäri ei sattuisi tai ainakin että kaiken kivun voisi siirtää  minulle. Mie tiedän että siellä hammaslääkärissä minula on niiin avuton olo kun en voi auttaa jos se sattuu. ÄITIÄ SIIS JÄNNITTÄÄ JA PELOTTAA mutta yritän nyt kuitenkin näyttää ulos päin rauhalliselta.

 

Tänään on ulkona taas niin kaunis ilma että jätettiin tyttöjen kanssa kerhoilukin väliin ja oltiin ulkona aamupäivä. Kerättiin hieman pajunoksia jotta päästään tekemään virpomisoksia, tuossa lähellä oli kaadettu puita ja niistä saikin helposti ison kasan oksia. Tosin ei tytöt luultavasti käy virpomassa muita kuin Vaarin ja mummon mutta onhan se kivan näköisiä ne oksat ihan omassa maljakossakin. 

 

Vaaveli on tänään ollut taas termiitti päällä. Ulkona  konttaili ympäri pihaa ja aina kun silmänsä käänsi niin se oli mutalammikossa. Sisällä on taas koirankupit ja DVD-levyt saaneet kyytiä. Nyt vaaveli on päiväunilla ja koiratkin sai vesi ja muro kuppinsa takaisin Hymy.