Viikko lähenee loppuaan. Tänään on jo perjantai ja huomenna en aio tehdä  MITÄÄN, tai no käyn hakemassa possunuha piikin ja siivoilen ja ehkä leivon mutta en tee mitää mihin olisi kiire tai hoppu. Tämä viikko on kyllä ollut aika matala lentoa, tai kotonahan me ollaan pääasiassa oltu mutta aina on ollut jotain, milloin eskarikavereita milloin muskaria milloin kerhoa ja sitä ja tätä ja tota... Meillä on ollut siis ihan kiva viikko mutta jotenkin oma olo on täysin nuutunut. Lapsetkin ovat aika väsyneitä ja huomenna me nukutaan aamulla justiinsa niin pitkään kuin ketäkin nukuttaa, eli yhtään lasta en aio huomenna herättää ellei talo ole tulessa tai muuta vastaavaa.

Eilen sain tytöt nukkumaan jo puoli kahdeksalta mutta silti heillä oli vaikeuksia herätä tänä aamuna puoli kahdeksan jälkeen, ehkäpä se on tämä talvi ja kylmä mikä väsyttää mutta onneksi ollaan kevättä kohti menossa ja päivä pitenee koko ajan. Itse olen nukkunut öitäni nyt viikon verran jotenkin levottomasti ja tunnistinkin itseni seuraavasta artikkelista yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/01/paukkupakkanen_vasyttaa_ja_vie_voimia_1404534.html  mutta niin kuin sanottu... kuuden kuukauden päästä on jo paljon valoisampaa ja lämpimämpää .

 

Tänään aamulla lenkkeiltiin eskarille. Ulkona oli vain -15 pakkasta ja ilma tuntui jo lähes lämpöiseltä viime päivien tulipalo pakkasten jälkeen. Eskari lenkin jälkeen jonkin aikaa heiteltiin lunta kasaan pihalla tai mies heitteli, minä ja vaaveli ihasteltiin naapurin lumilinkoa . Keskimmäinen auttoi isäänsä ja työnteli lunta pikku kolalla. Ulkoilun jälkeen läksimme kauppaan.

Kauppa reissu ajottui taas perjantaiksi vaikka jokin aika sitten lupasinkin että ei enään ikinä perjantaina... Tänään ei kaupassa, perjantaista huolimatta, ollut tungosta. Vaaveli sai ensimmäistä kertaa ottaa omat pikku kärryt ja niiden kanssa se sitten huristeli ympäri kauppaa. Aika nopeasti hoksasi että kun äiti sanoo SEIS, niin silloin on pysähdyttävä. Vaaveli ei ajanut kuin kolme (vai neljä) kertaa hyllyä päin ja kaksi kertaa syöksyi ihmisten kärryjen alle... eli aika hyvin meni kärryily . Muistini mukaan silloin kun keskimmäinen ja vanhin aloitti pikku kärryilyn niin kärryt oli aina täynnä mitä mielenkiintoisempia ostoksia ja kaupan hyllyt olivat suuremmalla koetuksella ,  mutta pahoin pelkään että tuo vaavelikin jossakin vaiheessa huomaa että kärryihin voi mättää muutakin tavaraa kuin ne mitä äiti pyytää .

 

Nyt vaaveli on päiväunilla ja keskimmäinen leikkii uusilla petshopeillaan. Vanhin meni tänään eskarista suoraan eskarikaverilleen joten hän on siellä nyt neljään asti. Täytyy sanoa että talo on jotenkin hiljainen... liian vähän lapsia kellon aikaan nähden mutta kiva välillä näinkin. Vanhin oli ihan innoissaan menossa kaverilleen ja eilen jo pakkasi repuunsa tehtäväkirjoja koululeikkiä varten.

Neljältä menemme hakemaan vanhimman pois kaveriltaan ja siitä sitten kurvaamme uimahalliin. Eilinen uimapäivä siirrettiin tälle päivälle ja uskoisin etttä kun uimasta kotiudutaan niin meidän tyttö kolmikko (etenkin vanhin joka tuntuu tarvitsevan eniten unta)  on aika valmista sänkyihin ja luoja tietää että ÄITI ainakin on .