Koska eilen ei päästy uimaan niin menemme sinne tänään.  Eilen miehelle ilmestyi joku ylläripalveri ja koska meillä ei tyttöjen kanssa ollut autoa ja pyöräily halllille kaatosateessa ei oikein innostanut niin jouduimme muuttamaan suunnitelmat. Mutta eipä siinä. Oikeastaan tänään onkin parempi päivä mennä uimaan. Mies lähtee nyt aamulla polkemaan sinne MIkkeliin ja kunhan vanhin ja keskimmäinen kotiutuvat  koulusta ja eskarista niin meillä on vain AIKAA, joten ihan ihyvä että ei sitten tungettu eiliselle sitä uimapäivää jäi jotain huippu hauskaa siis tällekkin päivälle.  Onneksi iso tytöt osaavat jo uida niin noiden kolmen kanssa pärjää ihan hyvin hallissa.

 

Eilen Tessa pääsi ensimmäistä kertaa koirakouluun. Elikkäs mies vei sen kotkan koiraystäväinseuran penturyhmään. Ihan kivasti oli mennyt tosin häsläpäslähän tuo on ja kaikkia olisi pitänyt päästä morjestamaan... mutta eipä siinä harjoittelemassahan tuolla ollaan. Harjoituksiin oli kuulunut toisen koiran ohittaminen niin että koirat keskittyy vain omistajaan, Istu ja makuu käskyä, pikkuisen kuljeskelua hihnassa, sivulle tuloa ja luoksetuloa.  Luoksetulo oltiin treenattu lopuksi niin että opettaja oli pitänyt Tessassa kiinni ja mies oli juossut karkuun. Kaikki muut koirat oli tässä vaiheessa roikkuneet hihnanperässä kuin hullut ja haukkuneet että mihin se omistaja nyt kipittää mutta Tessa oli vaan ollut lunkisti... ajatteli kai että kyllä mä ton kiinni saan . Ja oli saanutkin kun opettaja oli sitten uskaltanut päästää hihnasta irti (ensin ei meinannut uskaltaa koska pelkäsi että Tessa ei lähde miehen perään). Tessa oli tullut aivan hienosti luokse kun oli käsketty... ei vaan viitsinyt hötkyillä tuon lähdön kanssa . Viisas koira, ehtiihän sitä vähemmälläkin nykimisellä ja riehumisella.  Nyt koirakoulu sitten jatkuu joka tiistai ja tietty kotonakin pitää treenata. Tosin kyllähän tuo jo hyvin käskystä istuu ja tulee luokse ja EI komennostakin on hajua (se on eri asia viitsiikö totella). Seuraamista ja sivulle tuloa on harjoiteltu vähemmän mutta hihnassa kulkemista nätisti, paikallaan oloa  sekä noutoa (damilla) sitäkin enemmän. Mutta eikähän tuostakin hännänheiluttajastakin vielä saada sivistynyt koira aikaiseksi.

Tänään alkaa sitten tässä aamulla meidän perheen tyttöenergia loppu viikko. Mies lähtee kohta sinne pyöräilemän (kaatosateessa.. heh heh...). Meille tytttöjen kanssa jää auto joten ei hätiä mitiä, mehän kyllä keksitään tekemistä .  Vielä jos tuo ilma nyt pysyisi suht hyvänä niin voisi ajatella jotain ulkojuttuja, Katariinan puistoa tms. mutta kahtellaan.