Talvi on tullut... sehän on aivan ihanaa.

Sehän on vallan Ihanaa ainakin  niin kauan kun muistaa lämmittää takkaa . Eilisessä juhlahumussa koko takan lämmitys unohtui. Alhaallahan meillä ei ole mitään muuta lämmitystä ollenkaan kuin tuulikaapissa lattialämmitys ja sitten tuo varaavatakka (siis on meillä patteritkin mutta ne ei ole ollut päällä vissiin muutamaan vuoteen...). Koska tuulikaapissa on remontti vielä tekemättä  (eli vuotaa kuin seula) ja lattialämmitys on hieman sellainen että se joko lämmittää täysillä tai ei ollenkaan niin ajattelin illalla että nappaan sen pois päältä ettei nyt ihan älyttömästi ime sähköä turhaan kun eihän siellä yöllä kuitenkaan kukaan ole. Ja ihan tarkennukseksi teemme noin lähes joka ilta, mutta yleensä siis lämmitämme takan talvikeleillä päivittäin. No oli miten oli. Eilen ei lämmitetty takkaa ja yöllä oli lattialämmitys tuulikaapista pois... Äsken kun tulin alakertaan niin voisin sanoa että täällä on semmoinen freesi olo... mittari näytti kyllä +20 astetta eli ihan hyvä mutta mittari olikin sitten tuolla tietokone huoneessa ja kun vein mittarin huoneeseen joka tulee tuulikaapin jälkeen niin asteet tippui silmissä... 16.5 astetta... se ei näytä oikein kivalta.   Ei siinä mitään, mies tuli juuri sopivasti yövuorosta kotiin ja kipaisi hakemassa puita ja nyt on takka taas lämpenemässä. ja nyt taas ihan varmasti muistaa lämmittää joka päivä . Yläkerrassa on ilmalämpöpumppu joten sinne tuo takan lämmittämättä jättäminen ei niin radikaalisti vaikuta eli yömme saimme kaikki kölliä ihan mukavissa lukemissa (19-21 taitaa ollla yläkerran lämpötila).

 

Tänään on taas maanantai. Päivä alkaakin tänään lasten kuskaamisella. Vanhin kouluun, keskimmäinen eskariin, vaaveli rumpukerhoon. Itse pitäisi ehti yhdeksäksi töihin, tosin varoitin kolleegaa että saatan myöhästyä viitisen minuuttia koska vaavelin saa jättää kerhoon vasta ysilta ja minun pitäisi olla töissä jo ysiltä, onneksi tuo kerhon ja työpaikan välinen matka ei ole kuin vajaa kilometri ja nopeastihan se autolla hurauttaa.  Normaalistihan mies vie vaavelin maanantaisin kerhoon mutta koska nyt sattui yövuoro ja hän on nukkumassa ja ei ole mitään mieltä ajattaa mummo tänne viemään tyttöä kerhoon ja pyörittelemään sitten kolmeksi tunniksi peukaloita niin ajattelin että tuskin se  viiden minuutin myöhästyminen   tänään  kenenkään päivää pilaa., pidän sitten vaikka hieman lyhyemmän ruokatauon (buahhhaa... milloinkohan olen muka pitänyt töissä ruokatauon...  joten pidän nyt sitten niistä pitämättömistä sen viisi minuuttia. )  Ja itse asiassa nyt juuri musitinkin että samalla nyt kun myöhästyy niin hoituukin työpaikan postissa käyminen kun kerrankin autolla pääsen menemään (posti siis aukeaa vasta ysiltä ja siellä odottaa paketti) eli oikeesti enhän mie siis myöhästykkään koska postille ehdin ihan varmasti yhdeksäksi.   Eli myöhästymisestä tuleekin sitten eimyöhästyminen  (yritä tässä sitten opettaa lapsia huolettomaksi , opettaja ja eskari opettaja siis sanoi että tytöt on liian tarkkoja, kun itse on ihan paniikissa viiden minuutin myöhästymisen takia, tai tässä tapauksessa ei myöhästymisen takia... HUOH! , no tietääpä mistä nuo ovat  "liiallisen kiltteytensä ja tunnontarkkuudensa perineet" )  

Tälle viikolle onkin ohjelmaa joka päivälle. Tämä päivä kuluu tanssien, huomenna Vaarille kylään (myöhästyneille isäinpäivä kahveille) keskiviikkona jumpataa ja sitten Tessa saa iltapäivällä koirakaverin tänne leikkimään ja koska koira ei tietenkään tule yksin saamme mekin siis vieraita , torstaina zumbaa ja perjantaina lastensynttärien järkkäämistä ja kauppareissua. Lauantaina kaverisynttärit keskimmäiselle ( klo 12-14) ja sitten lapset mummolaan ja minä juhlimaan... sunnuntaina sitten .... se taidetaankin sitten ihan vaan huilia  .  

Kiireinen viikko tulossa ja sanoisinko että viikon kruunaa tuo lauantai...ja ihan vältsisti en nyt puhu keskimmäisen kaveri synttäreistä .