Meille on muuttanut "neiti MINÄ ITSE". Vaikka puhetta ei vielä tule  (vain muutamia sanoja) osaa vaaveli vallan mainiosti ilmaista että hän haluaa ITSE SYÖDÄ, ITSE TEHDÄ TORNIN; ITSE KANTAA PUUN TAKAN LUO; ITSE HEITTÄÄ PALLON jne.

Ruokailussa ei saisi enää auttaa yhtään (jos ollaan kotona, muualla ruokaillesa sa auttaa kun on niin paljon muuta nähtävää). Jos äiti yrittää työntää lusikkaa suuhun niin suu menee kyllä NIIIIIIIN suppuun kuin vain olla ja osaa. Olenkin nyt parina viime päivänä laittanut ruuan neidin eteen ja lusikoikoon itse. Yllättävän hyvin ruokailu sujuu vaikka itse syökin. Toki sotkua tulee mutta kuitenkin suurin osa ruuasta päätyy suuhun, osa pöydän ja sormien kautta mutta osa (ehkä noin 70 prosenttia) ihan lusikalla.

Vaaveli on nyt myös innostunut tekemään palikoista tornia, ennen hän itse laittoi kaksi palaa ja minä sain laittaa muutaman ja sitten hän kaatoi tornin, nykyään HÄN ITSE laittaa kaikki palikat (yleensä neljä) ja HÄN ITSE kaataa tornin.

Äsken takkaa lämmittäessäni yritin auttaa vaavelia tuomaan puun puukorista takan luo mutta eihän se käy HÄNEN PITÄÄ ITSE SE TUODA.... HUOH!!! No kiva että on omatoiminen mutta kyllä tuo nyt liian nopeasti haluaa eroon äidin avusta! Minun pieni vaaveli!!!

kes%C3%A4kuu6%20004.jpg