Minua on nyt mietityttänyt eräs asia.

Meillä asuu tuossa vastapäisessä naapurissa semmoinen ihana eläkeläismies. Tiedättekö tyypin, heti kun näkee että joku tarvitsee apua niin rientää paikalle?  Tämä mies puuhailee paljon tuossa pihallaan ja hänellä on iso koira josta meidän tytöt tykkää kovasti. Nyt kun ilmat ovat lämmenneet ja tytöt viihtyvät paljon ulkona niin olen huomannut että tytöt menevät usein (pari-kolme kertaa viikossa) tämän naapurin kanssa juttelemaan ja ovat tämän pihalla tekemässä "hommia" , eli auttaa tai on auttavinaan jossain pikku askareissa tai vain leikkivät koiran kanssa.  Olen tytöille sanonut että ensin pitää kysyä että saako pihalle tulla ja jos Setä sanoo että nyt pitää lähteä niiin sitten pitää lähteä. No  aina kun tytöt menee sinne niin naapuri sanoo että "totta kai saa tulla tms."  Nytkin tytöt ovat olleet naapurin pihalla kohta jo kaksi tuntia (kohta kyllä haen ne sieltä pois jos eivät itse tule).

Lähinnä minun mietintäni nyt kohdistuu siihen että Sanooko tuo mies sitten ihan oikeasti kun hän ei enään halua lapsia pihalleen vai antaako hän kohteliaisuudesta tyttöjen olla hänen "apunaan" ????  Olen itsekkin pari kertaa käynyt tuolla pihalla ja sanonut tälle miehelle että tytöt SAA laittaa kotiin kun siltä tuntuu eli niitä ei ole pakko siellä pitää, mutta mies vain hymyilee ja sanoo että hänestä on niin hauskaa kun kuuluu lasten ääniä ja kun he leikkivät siellä pihalla tai ovat hänelle pomona kun hän hakkaa puita tms.  HUOH!!!

Kun nyt vaan tietäisi että tarkoittaako hän ihan oikeasti mitä sanoo koska jos hän tykkää oikeasti että lapset on siellä ja he hänen päivää piristävät niin sehän on IHANA ASIA että tytöt jakavat iloa myös naapureille ja jos sanon tytöille että he eivät saa sinne mennä niin se on sitten surullista niin tytöille jotka tykkävät siellä pihalla notkua kuin myös tälle miehelle joka ilmeisestikin pitää lapsista MUTTA sitten taas jos hän ei vain kehtaa sanoa että ei halua että tytöt tulee niin sitten se on ikävää kun tytöt hänelle siellä höpöttövät.

No mutta taidan nyt kuitenkin luottaa siihen että aikuinen ihminen saa sanotuksi jos ei noiden seuraa kaipaa (ja kyllä hän oikeasti vaikuttaa ihan siltä että nauttii kun tytöt hänen kanssaan touhuaa)..... Vai mitä mieltä te olette???