Ulkona on KYLMÄ. Monen ihanan keväisen päivän jälkeen tuntui kuin olisi syksy tullut ja jättänyt kesän väliin. Hurja kylmä viima. No viimasta huolimatta oltiin aamulla pari tuntia lenkillä ja leikkikentällä.  Tytöt keitti soppaa ja leikki kotia. Vaaveli innostui työntelemään nukenrattaita ympäri leikkikenttää vaikka tähän asti onkin ulkona aika laiskasti kävellyt eli yleensä on ollut neliveto päällä. Tänään kuitenkin käveli pitkät pätkät ulkona, alkaa siis tottua kengissä kävelyyn pikku hiljaa.

Ulkoilun ajan meillä oli sisällä makkarasoppa kiehumassa ja heti kun tultin sisään pääsivät lapset lämpöisen sopan ääreen JA KYLLÄ NE SÖIKIN. Vanhin taisi syödä KOLME aikuisten annosta ja keskimmäinenkin kaksi. Vaavelikin vetäisi ihan miehekkään annoksen makkarasoppaa, eikä valittanut yhtään vaikka en ollut makkaroita saanut oikein pieniksi. Makkara maistuu siis tällle perheelle (paitsi tietty minulle Kieli ulkona kasvissyöjä kun ei makkarasta hirveesti perusta). Siinä kun syötiin niin tuli puhetta voista, tai siis oikeesti margariinistä mitä levitetään leivän päälle. Vanhin mietiskeli että mitenköhän sitä tehdään. No minä muistelin että ihankuin Vaari olisi joskus tehnyt jotain "pula-ajan voita" eli siltä voisi kysyä. Vanhin mietti hieman  ja sanoi että voisimme vaarilta kysyä miten tehdään voita niin sitten ei tarvitsisi kaupasta sitä ostaa ja TAAS SÄÄSTYISI RAHAA KYLPYLÄ REISSUUN Nauru, oikeita säästämisen konkareita nämä meidän mukulat Pusu.

 

Nyt vanhin lähti isänsä kanssa pyöräilemään, Vaaveli nukkuu ja keskimmäinen vaatii minua leikkeihinsä. Täytyy kotvasen leikkiä hänen kanssaaan ja sitten taidan keittää kahvit ja ottaa ison palan äsken leivottua kääretorttua. Nauru