Nyt on sitten eskariin tutustuttu.

Oli tosi mukava paikka ja kaverit tuntui kivoilta. Vanhin aloittaa eskarin ensi viikolla ja etukäteen ollaan mietitty asioita kovastikkin. Koska vanhin tarvitsee vain puolipäivä eskarin, eli ei tarvitse hoitoa eskarin jälkeen, hänen on sijoitettu koululla olevaan eskariryhmään. Ryhmä oli oikein mukava, siellä oli kymmenen lasta joista kolme poikaa ja loput tyttöjä. Ryhmään kuuluu  kolme maahanmuuttaja lasta mutta heistä kaikki osasivat ihan hyvin Suomea, lasten vanhempia varten  oli tutustumiseen varattu tulkki mutta lapset tuntuivat ymmärtävän kaiken ihan ilman tulkkejakin.  Luokka huone oli tehty "lapselliseksi" eli pulpetit oli järjestetty luokan reunoille ja luokassa oli paljon leikkitilaa. Kaapeista löytyi barbeja ja muita nukkeja kotileikkejä varten. Eskari opettaja ja lastenhoitaja olivat molemmat paikalla ja vaikuttivat todella mukavilta molemmat. Tyttö kyseli reippaasti mieltäpainavista asioista opettajalta ja kaikkiin kysymyksiin saatiin vastaukset. Hyvä mieli jäi niin äidille kuin tyttärellekkin.  Vanhin sai heti pari uutta kaveria joiden kanssa ehti jo aloittaa barbi leikitkin. Nyt vaan sitten pitää ootella ensi viikkoon että pääsee leikkejään jatkamaan. Minä jo vähän pelkäsin että tuommoinen koululla toteutettava eskari on pulpetissa istumista ja tehtävien tekoa mutta ainakin opettajat saivat minut vakuutettua siitä että leikin varjolla mennään eikä eskarin tarkoitus ole aikaistaa koulun käyntiä vaan enemmänkin tulla tutuksi tulevien luokkakavereiden kanssa sekä oppia ryhmässä ja yhdessä olemisen taitoja. Lukemisen oppiminen ja laskeminen yms muut jutut saavat odottaa kouluun, tosin jos joku oppii lukemaan tai haluaa kovati opetella kirjoittamaan niin sekin on sallittua, eli sen mukaan mennään miten lapset osoittavat kiinnostusta eriasioista.

Sillä aikaa kun minä oli vanhimman kanssa eskarilla mummo oli keskimmäisen ja vaavelin kanssa kotona. Keskimäinen oli tehnyt reippaasti pyörä lenkin ja auttanut leikkimökin siivouksessa. Vaaveli ei taaskaan ollut milläskään vaikka äitiä ei näkynytkään, hyvin oli touhut ja leikit onnistunut mummonkin kanssa.

Nyt kaikki tytöt leikkivät yläkerrassa legoilla. Kohta pitää laittaa vaaveli päiväunille ja kun se sieltä herää niin sitten lähdemme hakemaan mummin ja papan luota autoa lainaksi ensi viikkoa varten. Ensi viikolla miehellä on iltavuoro ja meillä on tyttöjen kanssa parina iltana menoa joten täytyy saada auto lainaksi. Sitten kun kotiudumme mummin ja Papan luota niin Emmin ja Rick ovat tulossa meille hieman grillailemaan.  APUA!!! Taas pitää alkaa muistella Englannin kielen sanostoa, tosin grillailun lomassa nautittut pari siideriä helpottaa englannin kielen osaamista huomattavasti .Lupasin tytöille että heidän hereillä ollessa grillataan parit nakit mutta pääasiassa on kyllä tarkoitus nautiskella rauhassa kun saadaan lapset nukkumaan.  Toivomme että sää suosii suunnitelmiamme.