Tänään on taas mieltä venytetty kahtaalle oikein kunnolla. Omassa päässä syyllisyyden tunto... liian kiltti,liian tunnollinen.
Mutta aloitetaan alusta, tai oikeastaa viime illasta... kello löi 22:00 ja alkoi huuto... Minikääpiö huusi kipeänä, jalkoihin sattui, sormiin ja kaikkiin niveliin sattui. Käsissä oli rakkulat ja tosi tuskainen olo oli tytöllä. Annoin särkylääkettä ja silittelin. Välillä tyttö aina totesi minulle että "Voit äiti mennä jo nukkumaan " mutta en edes sänkyyn päässyt kun huuto alkoi taas. Kipeä ja koskee. Tuskaista oloa kesti tuonne aamu neljään asti. Välillä itkun välillä tyttö saattoi simahtaa vartiksi mutta sitten alkoi itku taas. Äidin sydäntä kivisti katsella tyttösen tuskaa. sad Neljältä tyttö sitten joko turtui kipuun tai sitten muuten vaan helpotti ja minäkin pääsin nukkumaan. Nukuinkin kuin tukki varttia vaille seitsemään asti eli siihen kunnes kello soi ja oli aika aloittaa taas päivä.  Yöllä jo päätin että aamulla vien tytön terveyskeskukseen ja sinne sitten jonottelin aikaa aamusella ja sainkin ajan klo 10:30. Siinä aamulla laitoin isot likat kouluun ja minikääpiön kanssa odoteltiin tk aikaa. Siinä sitten istuin tyttösen kanssa ja ihmettelin. Ensimmäinen kerta ikinä, siis koko työurani aikana kun minä olen kotona lapsen sairauden takia, aina muulloin on järjestetty jotenkin muuten mutta nyt jäin minä kotiin. Kumma tunne kun tietää että oma paikka on siinä lapsen vieressä ja tärkein tehtävä on olla sitä kipeää kirppusta varten mutta sitten se toinen puoli... ihan kauhea syyllisyys siitä kun ei mene töihin, syyllisyys vaikka tietää että lakisääteinen juttu ja että on oikeus. Hirvittävä syyllisyys vaikka kukaan ei syyllistä, ihan vaan siellä omassa päässä se on. Joku vetää kahtaalle.
 Olin kuitenkin tyttösen kanssa kotona tämän päivän ja oikeinhan minä tein, ei kipeää laiteta hoitoon. Ihan mukava päivä vietettiin pötkötellen ja  tytön piristyttyä hieman tuossa omalla pihalla niin ja toki siellä TK:ssa käyden. TK:ssa varmistui se mitä olin jo itse ajatellutkin eli Enterorokko, sitä on kauheasti liikkeellä ja ihan klassiset oireet tyttösellä, en vaan tiennyt että voi sattua noin kovasti niveliin että saatoisen huutamaan useamman tunnin. sad NO mutta pääasia lienee se että päivällä tyttö oli jo ihan pirteä ja nyt yöksi annoin särkylääkettä TK:n ohjeen mukaan ja toivon varpaat ja peukut pystyssä että lääke auttaisi ja tämä yö nukuttaisiin kunnolla, se on meinaan minulla huomenna kyllä sitten jo työpäivä ja jos ei nuku niin ei vältsisti ole ihan virkku matkatoimistotäti asemissa huomenna. Mies hoitelee sairastupaa huomenna joten minä pääsen töihin. 

Minikääpiön lisäksi tänään puolikuntoisena koulusta kotiin tuli keskimmäinen. Opettaja ilmoitti että tytön voi hakea kotiin koska on huonovointinen. Kun tyttö tuli kotiin ensin ei kyllä huonovointisuudesta ollut tietoakaan vaan tyttönen pisteli pari lautasellista makaroonilaatikkoa naamaansa ja meni piirtelemään.. Itsellä kävi jo mielessä että mitä siellä on oikein tapahtunut jos tyttö ei koulussa viihdy mutta iltapäivästä alkoi tyttösen olo heikentyä ja kyllä se taisi ihan oikeasti olla huonovointinen. Aika kalpea ja väsynyt oli tuossa jossakin vaiheessa iltapäivää otti jopa pienet unet joka ei ole olllenkaan hänelle normaalia. Iltasella kun tajusin antaa hänelle lääkettä virkistyi tyttönen ja oli jaksanut hienosti viihdyttää mummia ja pappaa jotka olivat tyttöjen seurana sen aikaa kun käväistiin miehen kanssa vanhimman vanhempain illassa.smiley Äsken kun laitoin tyttöä nukkumaan niin juteltiin hänen kanssa pitkä tovi ja kyselin miten koulu menee yms muuta. IHan kivaa kuulemma koulussa on ollut . Matikankoe (ilmeisesti joku testi)  kuulemma oli hieman ahdistanut kun ei ollut tajunnut mitä jossakin oli pitänyt tehdä ja englannissa hän ei ollut ehtinyt tehdä jotain omasta mielessään  muiden mukana mutta muuten hyvillä mielin odottaa että kouluun taas pääsee. Täytyy nyt vaan miettiä että onko se seuraava koulupäivä huomenna vaiko vasta torstaina. Täytyy aamullla katsoa onko kuumetta ja oloa noin muutenkin. 

Vanhin on terve kuin pukki. Viime viikolla hän oli tosiaan kaksi päivää pois mutta nyt ei vaivaa mikään vaan päin vastoin virtaa tuntuu riittävän niin kouluun, kavereihin kuin uusiin suuunnitelmiinkin. Koulusta suoraan tuli vanhimmalle kaveri leikkimään ja leikit jatkui myöhemmin kaverin luona.. Leikkejä ja suuria suunnitelmia... tyttö on kavereineen keksineet että he alkavat pitää neljän kaverin kesken "neljän tähden illallista" eli vuorollaan kokkaavat toisilleen hienosti. Hyvä idea... kukahan senkin sotkun siivoaa kävi heti ensimmäisenä minulla mielessä mutta eiköhän sekin hoidu. Ihania ystäviä ja ihania ideoita noilla kolmasluokkalaisialla. laugh
Vanhimmalla oli tänään tosiaan vanhempainilta. Ilta oli oikein mukava. Ensin oltiin Englannin opettajan luokassa ja kuunneltiin mitä kuuluu kolmosten englannin opiskeluun. Ja täytyy sanoa että aika paljon. Itseäni kävi jo mietityttämään mistä otetaan kaikki aika kotona tehtäville vanhempien kanssa treenattaville asioille ja kuinka paljon pitää koneella istumista sallia OPIT (opiskeluohjelma netissä jossa tehdään tehtäviä) ohjelman varjolla.... minä kun olen hieman nipo tuosta ruutuajasta... hmmm....Mutta siis peruspuolin hyvämieli. Sanakokeita tulee paljon ja läksyä tulee kuulemma Englannista AINA ja kokeitakin vuoteen mahtui aika monta. Mutta hyvähän se vaan on että oppivatten, kielet on kuitenkin aika tärkeitä ja nuorenahan nuo oppii parhaiten.
 Englannin open luokasta siirryttiin "kotiluokkaan". Miedän tyttö on 3A:la eli musaluokalla. Opettaja oli oikein ihana ja hellytyttävä. Nuori, juuri valmistunut ja täynnä intoa ja uusia ideoita. Opettaja oli todella positiivinen ja kehui luokkaa iloiseksi ja positiivisella tavalla eläväiseksi. Tuli oikein hyvämieli. Uusia ideoita oli esim Makaroonipurkki johon kerättiin koko luokan voimin makarooneja ja kun purkki on täynnä tehdään porukalla jotain kivaa eli tässä tapauksessa he katsovat leffan ja herkuttelevat. Ihana tsemppaus idea! Makaroonipurkin lisäksi oli pulinapussia, läksytaulua yms muuta. Tuntui motivoituneelta ihmiseltä tämä opettaja ja kyllä sen on kuullut aiemminkin vanhimman puheista että koko luokka pitää opettajasta kovasti. Opettajan tapaamisesta jäi kivamieli, tietää että vanhin on hyvissä käsissä siellä koulupäivän aikana. smiley

NYt muutama kuva viime päiviltä.

Katariinan muinaistulet:




Eilis iltaiselta sieniretkeltä: