Kyllä se maanantai sieltä tuli, tuli vaikka kuinka toivoi illallla nukkumaan käydessä että jospa sittenkin alettaiisin aamu lauantailla. Maanantai aamu tuli vaikka kuin yritti pinnistää pitää silmiä kiinni kun puhelin alkoi piipittää herätyksen merkiksi... piru vie maanantai...

Toisaalta jotenkin kieroituneella tavalla nautin juuri nimen omaan tästä maanantaista. Lapsilla alkaa taas omat arkitouhut syysloman jälkeen ja se tuo jonkinlaista lohtua elämään. Päivillä on tietty rytmi vaikkakaan minähän en sitä rytmiä pahemmin töissä huomaakkaan.

Nyt aamulla olisi väsyttänyt vielä, olisi väsyttänyt kovin. Kun herätyspirahti ajattelin että se ei voi olla totta, vastahan minä silmäni ummistin, se vasta kyllä oli jo illallla kymmeneltä joten kyllä sitä on tullut nukuttua... mutta ehkäpä eilinen puuhapäivä olisi vaatinut veiläkin enemmän unta. Hop lop ja uiminen imee mehut aikuisista!

Tänään on myös vahdikas ilta töiden jälkeen kun on tyttöjen tanssia ja zumbailua mutta nuohan tuntuu lasten leikiltä eiliseen verrattuna .

 

Mutta sitten asiaan... Lapset odottavat joulua kovasti. Eilen molemmat tytöt kysyivät että " kuka viettää joulua meidän kanssa..?" Tämä joulu on siis ensimmäinen lasten aikana jonka ajattelimme viettää ihan kotosalla. Ja vaikka lapset ovatkin innoissaan ajatuksesta että joulupukki tulee kotiin on heillä kuitenkin epäilyksensä "kotijoulun" suhteen. Itselläni oli jonkinlaisia suunnitelmia juuri tämän joulun varalle ja niiden takia alunperin kotijoulua ajattelinkin mutta koska asiat ja tilanteet muuttuu niin on omassa päässäni alkanut muhia ajatus vaikkapa "kylpyläjoulusta" tms. Tosin tuo joulu tänä vuonna kun on vaan pe-su  niin ei siinä hurjia matkoja silllä ajalla tehdä, Olen vielä yksin töissä jouluvälipäivät joten "lintsaaminenkaan" (ei sillä että se olisi mahdollisuus muutenkaan) ei onnistu. ÄRSYTTÄVÄ MININ JOULU tänä vuonna, miehelläkin alkaa työt heti joulun jälkeen maanantaina joten mummon apua tarvitaan taas.

Joka tapauksessa tytöt odottaa joulua kuin kuuta nousevaa. Lahjalistaa on kehitelty päässä ja toiveena on meikkejä, petshoppeja, vaatteita, jne. Vaaveli toivoo palloa ja vauvaa sekä rattaita, ei auta selitys että meillä on rattaita ja vauvoja vaikka muille jakaa, "Eikä, iina tahtoo vauvan ja rattaat..." Itse niin toivoisin että tytöt saisivat käytännöllisiä lahjoja, itse ajattelin heille hankkia ihan vaan yhden lelun ja loput paketit sitten vaatetta ja semmoisia "tylsiä juttuja" mitä tiedän että ne tarvitsee. (reilu äiti!!)  Itselleni toivoisin vain mukavan joulun, tapahtuipa se nyt sitten missä tahansa.

Joululahjojen lisäksi keskimmäinen kyseli että milloin on jouluvaellus.... tämäkin pitäsi selvittää, siitä kun on jo muodostunut perinne. Viiime vuona oli pirun kylmä mutta mukava reissu siitä huolimatta. VAARI!!!! Selvitteleppä .

Nyt jos sitä sitten pitää kotijoulun niin missä vaiheessa sille pukille pitää soittaa että tulee kylään????   Ja onkos tutuilla mitään hyviä vinkkejä että mistä saisi semmoisen "prr -pukin" (punainen, raitis ja reipas)?? Vinkkejä otetaan ilolla vastaan.

 

Jaa mutta nyt joulusta takaisin tähän aamuun... väsyttää pirusti mutta ei auta... nyt vaatetta niskaan, naaman laittoon ja lasten herätykseen...se on arki taas!