Siellä se esiintyi... minun pieni vaava. "Hiiri limpun kukka kimpun nyttiin pakkaan, kissan pussin selkään nakkaan, lähden maailmalle, suuren taivaan alle...." Laulu kuului hienosti ja olin tunnistavani vanhimman äänen muiden seasta. Siinä missä minä pillitin ja vollotin silmät päästäni käyttäytyi tyttö niin hienosti että sitä piti sitten vollottaa lisää . Ylpeä olin pikkuisestani täytyy myöntää. 

Juhlat olivat koululaisten kanssa samassa kevätjuhlassa ja porukkaa oli salin täydeltä mutta silti voin sanoa että kaikkein ihanimpiahan oli juuri nämä eskarilaiset (tietty) ja 1. ja 2. luokkalaiset, niiden esityksissä oli vielä jotain semmoista sponttaania ja uskalliasta että  melkeimpä itkettää vieläkin.

Juhlan jälkeen mentiin omaan luokkaan ja siellä eskariope jakoi todistukset ja kertoili kuluneesta vuodesta... sielläkin piti sitten vielä vollottaa... (jos kyyneleet helmiä ois, niin rikkaaksi mua kutsua vois...)

Sillä aikaa kun me oltiin juhlimassa oli mummo hoitamassa vaavelia. Vaaveli oli nauttinut PITKISTÄ aamu-unista ja kun mummo oli käynyt ennen yhdeksää kurkkaamassa että nukkuuko vaaveli vielä oli hän silloin pikkuisen raotellut silmiään...  No saipahan nukkua!!!

Tässä muutamia kuvia:

Ennen juhlia kotona:

Tässä ne sitten on, Rauhalan eskarin KISSAT (yksi puuttuu)

Paula ja Ritva, ihanat eskari tädit:

Vanhin hakee todistuksen:

Ritva antaa kukan:

Vanhin ja eskaritäti  Paula: (on muuten ensi vuonna myös keskimmäisen eskaritätinä)

Todistuksen lisäksi eskarilaiset saivat kukin Ruusun ja KAIKKI sai jäätelön.  Samoin kaikille eskarilaisille tuli iso ruskea kirjekuori jossa oli kuvia eskarin varrelta sekä "sadutus kirja". Ritva ja Paula olivat kirjoittaneet eskarilaisten keksimiä satuja ja eskarilaiset olivat sadut sitten kuvittaneet kirjaksi.  Aivan ihana ja säilyttämisen arvoinen kirjanen.

Tässä  kirjasen etukansi ja Vanhimman keksimä ja kuvittama satu: