Huh heipsistä. Tämä päivä vielä töitä ja sitten hieman  irtiottoa arjesta Tukholman risteilyn verran. Meille on jo perinteeksi muodostunut että lasten syyslomalla minä pidän muutaman päivän palkatonta ja me lähdetään risteilemään tyttösten kanssa. Ja perinteitä kunnioittaen sama toistuu siis tänäkin vuonna. Likat on innoissaan ja minustakin on ihan huippua lähteä. Jotenkin tuommoinen kahden päivän "loma" tähän syksyn harmauteen tuo ihanan katkon vaikka töissä olenkin ihan hyvin viihtynytkin. Miehellekkin sattuu vapaat nyt tähän syyslomaa joten hän pääsee mukaan, mukaan lähtee myös pari kaveriperhettä joten reissulta ei puuttune ääntä eikä vauhtia. Uskon että lauantaina tulemme kotiin vatsapulleana hyvästä ruuasta, lihakset kipeinä nauramisesta ja korvakuuroina kaikesta älämölöstä. Eli toisin sanoen täysin rentoutuneena. :) 


Mutta ennen lomaa palataan hieman viime päiviiin. Edellisestä päivityksestä on taas vierähtänyt reippaasti yli viikko. Tuon viikon aikana on tapahtunut paljon. Jos aloitetaan "alusta" niin alku viikko meni ihan normihommissa, koulua, töitä ja harrastuksia. Futiksessa oli viimeiset harkat ennen taukoa. Arki siis meni aika nopeasti kuten nyt normaalistikkin, eli töitä, töistä harrastuksiin ja illalla raatona sänkyyn, peruskuvio.

Perjantaina olin minä poissa töistä ja lähdin tyttöjen kanssa isomummon hautajaisiin Lappeenrantaan. Ensin ajeltiin isomummon asunnolle jossa tapasimme minun serkkuja, mummon ja muita tuttuja ja siitä sitten ajeltiin kappeliin jos siunaustilaisuus oli. Itse tilaisuutta ennen oli mahdollisuus käydä sanomassa jäähyväiset kappelin alakerrassa avonaisen arkun vierellä. Ensin ajattelin että en pysty menemään mutta menin sitten kuitenkin ja hyvä niin. Oli hyvä nähdä isomummo vielä viimeisen kerran, siellä hän nukkui levollisena, ei näkynyt kipuja eikä tuskaa vain ja ainoastaan rauhaa.  Siunaustilaisuus oli lyhyt ja kaunis koska ulkona satoi räntää vaakasuorassa laskettiin kukkaseppeleet jo kappelissa. Kyllä nuo on aina sellaisia paikkoja että itkuhan niissä tulee. Siunauksen jälkeen mentiin haudalle ja arkkulaskettiin maahan. Isomummon lapsenlapsenlapset kävi jokainen heittämässä ruusun vielä avonaiseen hautaan ja sitten toivotettiin isomummolle kaunista matkaa.   Arkun laskun jälkeen oli muistotilaisuus joka pidettiin linnoituksella kahvilassa. Oikein mukava ja lämmin tilaisuus. Muistokuvaksi isomummosta oli valittu kuva jossa isomummo on laiturilla ja katselee järvelle... ihana kuva ja sopi niin hyvin isomummoon, Saimaa kun oli hänen paikkansa.  Muistotilaisuudessa minä luin adressit ja  vanhin ja keskimmäinen esitti vielä jäähyväislaulun toivottaen isomummolle kaunista matkaa. Laulu oli Rasinkankaan kehtolaulu " Mennään hiljaa" ja täytyy sanoa että kyllä siinä taas silmäkulma kostui tälläiseltä aikuisimmeiseltäkin. Muistotilaisuuden jälkeen ajeltiin tyttöjen kanssa kotiin ja siinä se perjantai sitten olikin... RANKKA PÄIVÄ mutta hyvä että tuli  tehtyä , jäi ihan hyvämieli siitä että oli saanut hyvästellä isomummon. 

Lauantaina sitten oli taas toisenlaista reissaamista. Aamulla ylös ja valmistautumaan kohti turnausreissua Mikkelliin. Isoilla likoilla oli kolmepeliä ja hienosti meni pelit. Ihan hurjaa painostusta koko ajan ja rohkeita yrityksiä ja ennen kaikkea ihan hurjan taidokasta pelaamista. Tulokset jäi niukasti tappiolle mutta koska vastassa oli kovat joukkueet ja maalierot jäi yhteen kahteen maaliin oli tytöt aivan innoissaan ja syystäkin. He pelasivat aivan huikean ottelun. 

Sunnuntai meni sitten uintitreenien , möllöilyn ja geokätköilyn merkeissä. Sillä välin kun isot likat oli uintitreeneissä käytiin me miehen, minikääpiön ja koirien kanssa etsimässä yhteensä neljä kätköä. Voi sitä pienen ihmisen löytämisen onnea! Minikääpiö suorastaan puhkui suurta ylpeyttä aina kätkön löydettyään. <3 

Maanantaina sitten ihan taas arki alkoi, töitä telinevoikkaa, juoksua ja uintia. Keskimmäinen lähti taas minun kanssa hölkkälenkille ja likka on kyllä mitä mainiointa juoksuseuraa. Kilometrit hujahtaa kuin siivillä kun likka puhua papattaa, laatuaikaa molemmille.  Eilen tiistaina sitten lähdin toisenlaiselle laatuaika juoksulenkille. Tehtiin miehen kansssa reilun 10 km:n lenkki ja oli oikein mukavaa, tunti ihan kahdelleen. :)  Iltasella sitten lähdettiin vielä koko perheenvoimin kävelylle ja käytiin hakemassa saunalimpparia ja ilta meni sitten saunoen ja limpparia juoden. Mukava arkipäivä. 

Tänään sitten on keskiviikko ja työt kutsuu minua. Miehelllä on ensiapukurssi ja hän vei likat mummille ja papalle siksi aikaa kun hän kursseilee. Iltasella olisi sitten koirien trimmausreissua kasvattajalle ja tavaroiden pakkaamista risteilyä varten. Ulkona sataa tällä hetkellä vettä vaakatasossa ja tuulee kuin venäläisisä elokuvissa joten sisäaktiviteetti päivä tulee ihan sopivasti eteen. :) 


HAUSKAA SYYSLOMAA NIILLE JOILLA SELLAINEN ON ja muille, ihania sadepäiviä!! :)