Ei oo yhtään kivaa kun aamulla huomaa että lämpömittarin elohopea on tipahtanut -20 asteeseen, ei oo yhtään kivaa etsiä TAAS välikerrastoja toppapukujen alle. Ei oo yhtään kivaa tunkea kolmelle lapselle niin paljon päälle että hyvä että pystyy liikkumaan, ei oo yhtään kivaa potkukelkkailla eskarille kun jäätävä viima iskee vasten kasvoja, ei oo yhtään kivaa kun ulkona tarkeni olla vain vajaan tunnin, ei oo yhtään kivaa kun huomaa että kaiki kolme tyttöä tarvitsee pikaisesti uudet kunnon pakkaskengät (kuomat) , ei oo yhtään kivoja nämä LIIAN KYLMÄT ILMAT!!!

Eli niin kuin valitus virsi kertoo niin LIIAN KOVAT pakkasen ovat tulleet takaisin . Tänään alkoi miehellä  taas aamuvuoro ja koska hänellä on iltapäivällä kokous niin hänen on pakko mennä omalla autolla ja koska meillä ei  tyttöjen kanssa ollut  autoa niin ei auttanut muu kuin aamulla lähteä pakkasessa porhaltamaan eskarille. Eikä tuo pakkanen pelkästään olisi minua lannistanut mutta ulkona kävi ihan mahdoton viima. Tuo reilun puolen kilometrin matka eskarille sai posket jo niin jäähän että pelkäsin että vaaveli olisi palelluttanut poskensa (mutta ei onneksi ollut, lämmittelin niiitä hetken eskarilla ja ne alkoi ihan hyvin lämpeämään). Eskari viennin jälkeen tultiin keskimmäisen ja vaavelin kanssa ihan suosiolla sisälle, ei edes yritetty olla ulkona kauempaa. Minulla olisi ollut edessä vielä kävellen vanhimman eskarilta hakukin mutta onneksi mummo tuli (keskimmäisen pyynnöstä) kylään ja pääsin hakemaan vanhimman autolla kotiin ja mikä parasta ei tarvinnut raahata keskimmäistä ja vaavelia mukaan. KIITOS !

 

Tuossa äsken laitoin vaavelin nukkumaan ja tytöt lähtivät uhmaamaan pakkasta ulos.  Tytöt pukivat siinä päällensä ja katselin kun keskimmäinen tunkee kenkää jalkaan ja ei vaan meinaa mennä kun on villasukkakin. Viimein jalka meni kenkään mutta kun kokeilin kenkää niin se oli IHAN TÄYNNÄ JALKAA ja pikkuisen kuulemma on varpaat solmussa eli aivan liian pienet kuomat reppanalla. Vanhimmalle on jo ollut pidemmän aikaa tarkoitus ostaa kuomat (ne on lämpimät ja helppo potkaista jalkaan) mutta nyt sitten meni keskimmäisenkin kengät ostoslistalle. Vaavelillekin on saatava TAAS uudet kengät. Vasta äsken hänelle ostettiin jotkut alennusmyynti kengät (vanhat olivat pienet)  mutta ne ei kyllä ole lämpimät...  nyt aiomme siis tänään mennä ostamaan koko tyttö triolle kunnon kuoma pakkaskengät, paljonhan ne maksaa mutta jospa se nyt sitten auttaisi palelevat varpaat ongelmaan (itselläni on kuoman ja ne on TODELLA lämpöiset) ja sitä paitsi onhan tätä talvea kuitenkin vielä jäljellä  ( tosin mun säkällä varmaan kun sijoitan 100 euroa tyttöjen pakkas kenkiin niin huomenna sataa vettä taivaan täydeltä ).

 

Sen verran on suunnitelmat muuttuneet tämän päivän osalta että uimaan ei taideta tänään ehtiäkkään. Kauppareissun lisäksi pitäisi taas siivoilla (mies kyllä puunasi eilen yläkerran hohtavan puhtaaksi, kiitos ) ja puuhastella pyykkien parissa. Mutta mennään sitten huomenna illalla uimaan tai sitten minä menen tyttöjen kanssa perjantaina, katsotaan nyt miten ehditään.

Huomennahan tulee niitä vanhimman eskarikavereita meille suoraan eskarissa ja heidän kanssa sitten  touhuillaan parisen tuntia. Mummo lupasi ottaa vaaveli heille joksikin aikaa niin saahaan sitten rauhassa puuhastella "Isojen juttuja", mies hakee vaavelin sitten töistä kotiuduttuaan.

että sellaisia suunnitelmia..... mutta nyt on se päivän tärkein hetki... *kahvikupponen hiljaisuudessa *