Askartelua, piparin paistoa, lahjakääreiden rapinaa, tonttu supatusta ja kulkusten helinää..... Noita kaikkea meiltä on kyllä tänään löytynyt mutta yksi oleellinen joulufiiliksen tuoja puuttuu... LUMI, valkoiset hanget missä ne on????? Sanonpa melkein että sää on MASENTAVAN harmaa tai pikemminkin musta. Päiväkausia on sadellut vettä milloin vähemmän ja milloin enemmän mutta satanut on.... Inhoittavaa ja ei ollenkaan jouluista.

Tänään minulla on ollut vapaapäivä. Aamulla kurvattiin kauppaan minikääpiön ja miehen kanssa. Puoli salaa sain hoideltua osan joulupukin apu hommista ja nyt voi sanoa että iltapäiväisten hankintojeni jälkeen alkaa saldo olla plussan puolella... siis lahjojen saldo, EI PANKKITILIN . Mutta siis yhtä pakettia/ideaa lukuunottamatta olen saanut kaikki hankittua. Paketointia odottaa usea lahja sekä muutama odottaa vielä saapumista postista mutta siis niinkoin noin melkein olen ajallaan liikenteessä. Tosiaan yksi joku kuningas idea pitäisi keksiä mutta ehkä se ajatus sieltä sitten vielä tulee tai sitten turvaudutaan lahjakorttiin.

Omien joulupukki hankintojen lisäksi tytöt ovat tänään askarrelleet. Korttitehtaassa on valmistunut kortteja opetajille, kerhotädeille, ystäville ja sukulaisille. Naapurille tytöt tekivät kortin lisäksi peltipurkillisen pipareita jotka pitäisi nyt muistaa /ehtiä kiikuttamaan naapurin sedälle ja tädille vielä ennen joulua. Sanoisin että aika hellyyttävää tonttuillua on tuo noiden korttien tekeminen, supatusta, kikatusta, liimaamista, leikkaamista, paperin ripinää ja kimalle liiman ropinaa  Tosin askartelulla on tietty se toinenkin puoli , kimalleliimaa naamassa, enkelitarroja sukanpohjissa ja hopea tussia pöydässä, niin ja keittiön lattia on peittynyt kartonkiin, hileisiin ja paperisilppuun mutta toisaalta väliäkö sillä, pääasia että hauskaa näyttää olevan. 

Nyt mies on iltavuorossa töissä ja tytöt leikkii "vanhanaikaista siivoojaa"... Ei älkää kysykö... en tiedä mikä se semmoinen leikki on. Kohta minä lähden viemään keskimmäisen kaverinsa synttäreille ja niiden aikana lupasin pelailla minikääpiön ja vanhimman kanssa. Eli ilta menee rauhallisesti kotioloissa. Zumbaan en uskaltanut vielä lähteä vaikka flunssa alkaakin pikku hiljaa minusta irti päästämään, jäljellä on enään köhää ja röhää ja nuhaa.... mutta sitähän voi olla koko talven eli aika kunnossa ollaan. Loppu viikosta sitten ehkä jo zumbaillaan. 

 

Mutta koska täällä Kotkasssa on harmaata ja mustaa niin laitampa muutaman kuvan tyttöjen kuusen hakureissulta viime viikolta, Pöljössä lunta oli jo ihan kivasti... kademieli melkein iskee kun lunta katselee.... voi kumpa täälläkin.

 

 

 

 

Ja tässä minikääpiö aasin selässä eilen. Tytöt kävi isänsä kanssa "Mistä löytäisin sen joulun" tapahtumassa Kymin kirkolla ja siellä oli KIVAA!!!!