Jouluaatto  Tänä vuonna kaikki oli jotenkin niin hyvin ja täydellistä kuin olla voi ja saattaa. Yön aikana oli satanut lunta ja se oli ihanaa jos mikä, valkoinen maa (vaikkakin hieman vetinen valkoinen mutta valkoinen silti...)  Aamulla heräiltiin kaikessa rauhassa ja sen jälkeen läksimme Anjalaan mummin ja papan luokse. Ensin syötiin joulupuuroa ja sen jälkeen tytöt kävi joulusaunassa ja saunailun lomassa harrastettiin hankijuoksua... (siis lapset harrasti, en minä )

 

 

 

Saunan jälkeen laitettiin juhlatamineet päälle ja valmistauduttiin joulukirkkoon lähtöön. Tällä kertaa oli vuorossa Inkeroisten kirkossa pidetty perhejumalanpalvelus. Pelkäsin että kirkko on täynnä kuin turusen pyssy mutta ei se sitten ollutkaan. Tilaa oli paljon ja saatiin oikein eturivin paikat.   Kirkon jälkeen mentiin mummille ja papalle  ja laiteltiin ruuat pöytään.ja sitten eikun syömään... Jouluiseen tapaan tuli sitten vedettyä semmoinen ähky päälle että vaikka ruokaa olisi vaan tehnyt mieli syödä ja syödä niin yksinkertaisesti kupu ei vaan vetänyt enempää... Ähkyisenä , masu pullollaan ihania jouluruokia olikin sitten hyvä siirtyä odottelemaan pukkia. Lasten mielestä varmaan ikuisuuden (oikeasti n. tunnin vartuskelun)   jälkeen pukki vihdoin ja viimein tuli. ja vielä oikein muori mukanaan.  

'

Pukille sitten laulettiin kaikenlaisilla kokoonpanoilla....

...Naiset ja lapset...

...lapset....-

....miehet ja lapset...

ja varmasti koko porukallakin. 

Laulujen jälkeen pukki jakoi muutamat paketit koko porukalle ja sen jälkeen vilkutettiin pukille hyvästit. Pukki kertoi pois lähtiessään että tontut olivat tuoneet ovella "muutaman" lisälahjan ja niitä sitten oli....

Lahjoja siellä...

...lahjoja täällä...

lahjoja siellä täällä.... Pukki oli ilmeisesti hieman dementoitunut ja hommannut lapsille aika monta pakettia. 

Mutta voi sitä lasten riemua kun he alkoivat pakettejaan availla, paketeista paljastui, villasukkia, sukkahousuja, vaatteita, vaatelahjakortteja, zhu zhu pets hommeleita, tehtäväkirjoa, pelejä. prinsessa vermettä ja paljon , paljon muuta.... Yhdestä koko tyttö joukolle suunnatusta paketista kuoriutui playstation3 ja singstar peli mikkeineen... Siinä sitten menikin loppu ilta.... Lahjojen availun jälkeen oli kauheaa karaoke kilpailua niin lasten kuin aikuistenkin kesken..... KIlpailu jatkuivat aina myöhään yöhön ja kotona oltiin vasta puolen yön kantturoissa.

Tässä miehen veli vaimoineen kisaa laulutaidossa, kappale taisi olla Peggy

Ja tässä vuorossa mummi ja pappa, kappaleella Myrskyn jälkeen....

Koska kotona oltiin vasta niin myöhään  simahti lapset  sänkyihinsä (tosin vanhimmalla oli maha kipeä kaikesta syömisestä) ja itsekkin nukahdin tosi nopeasti.... AIVAN IHANA JOULUAATTO!!!! 

 

 Tänään on sitten väsyttänyt... niin lapsia kuin aikuisiakin. Aamulla nukuttiin pitkään ja yhden maissa mentiin takaisin mummin ja papan luo syömään. Ruokaa tuli taas ahdettua ylioman tarpeen ja olo on TURPEA!!!!. Syömisen lisäksi  oli ohjelmassa taas laulua ja laulua ja laulua, tosin hieman huonolla menestyksellä,  Itseänikin alkoi melkein hermostuttaa kun laulu ei muka ottanut onnistuakseen ja mietinkin jo että onko mikrofonissa jotain vikaa kun siniseen mikkii laulaja tuntui häviävän KOKO AJAN. Keskimmäinenkin joka eniten siniseen mikkiin lauloi alkoi näyttää lannistumisen merkkejä kun koko ajan meni päin honkia. Väsymys alkoi näkyä tässä vaiheessa.... niin lapsissa kuin itsessänikin...

Iltapäivällä lähdimme hakemaan Tessan kotiin ja tultiin sitten  kotiin laulamaan singstaria. Vaikka kotona huomattiin että SININESSÄ MIKISSÄ OLI KUIN OLIKIN VIKAA ... (tai asetukset oli siihen laitettu vaikeaksi kun punaisella mikillä oli helppo) alkoi  vaiheessa alkoi väsy näkyä tytöissä selvänä  kiukkuna ja kitinänä, itkua ja vonkumista. Kaikkien pinna tuntui napsahtelevan hieman liian äkkiä. Itse huomasin  että  minun alkoi pääni kärsiä niin pahasti happivajeesta ja aloin suunnitella lenkkiä, sijaiskärsijäksi happivajeeseeni joutui Tessa joka joutui lähteä minun kanssa kuraisia teitä tallustamaan . Tytöt rauhoittui sillä aikaa telkakarin äärellä NIko lentäjän poikaa katsellen. Me siis Tessan kanssa heitettiin semmoinen tunnin reipastahtinen lenkki ja täytyy sanoa että hyvää teki... Innostuinpa jopa juoksemaan jonkin verran lenkistä... JIHAA, ehkäpä sain kulutettua edes muutaman kalorin niistä kymmenestätuhannesta jotka oli tullut joulun aikana popsittua.  Mutta siis nyt on hyvä olo taas ja lapsetkin on paremmalla tuulella kun tietää että iltapalan jälkeen pääsevät nukkumaan. Itse vielä ajattelin käväistä saunassa ja sitten se on unta palloon minullekkin.. Kaikenkaikkiaan siis ihan LOISTO JOULU, huominen vielä lepoa ja huilia ja sitten töihin. 

 

Hyvää joulun jatkoa kaikille ja niille pukin apureille joiden ansiosta minäkin muutaman paketin sain suuret kiitokset .