Kerrankin sattui olemaan silmät oikeassa paikassa... löysin ihan sattumalta kerhosta mainoslappusen jossa kerrottiin Karhulan ladun järjestämästä luontoretki koulusta/ryhmästä 5-6 vuotialle lapsille. Siis juuri meidän isojen tyttöjen ikäisille. Tarkemmin lappua tarkistellessani huomasin että retket ovat juuri sopivasti kerran kuussa eli ei liian usein, hinta on halpa (lähes ilmainen=5 euroa/lapsi ) ja retkeilystähän nuo meidän tytön tykkää joten ei kun ilmottautumaan.  

Nyt sitten pääsee tytöt luontoretkeilemään... Ensimmäinen kerta on ensi viikon torstaina (20.5). Retkiä on kesän ja syksyn aikana yhteensä viisi ja jokainen retki on eri puolilla Kotkaa joten kivasti pääsee tytöt tutustumaan erilaisiin maastoihin , metsiin ja kallioihin. AIVAN MAHTAVAA!!! Retki kestää aina noin 1.5 tuntia ja sinne otetaan omat (pienet) eväät mukaan... eli kuulostaa juuri sellaiselta mistä meidän tytöt tykkää.  Ja kyllähän tietty äitikin retkeilystä tykkää mutta kiva löytää joku tuommoinen tyttöjen "omajuttu" ja kerrankin ikäryhmätkin täsmää justiinsa.

 

Tänään oltiin siis aamupäivä kerhoilemassa. Ihan kivasti meni kerhoilu ja vanhimmalla oli ollut kivaa eskarissa. Nyt vaaveli nukkuu (tai heittelee pehmoleluja... kohta pitää mennä vapauttamaan se sängystä) ja isot lähtivät Siwaan ostamaan jätskit... ovat niin isoja kun kahdestaan menevät...muutenkin tuntuu että etenkin vanhin on tullut yhtäkkiä isoksi tytöksi... "No kyllä myö äiti osataan ne jätskit ostaa...."  , tokaisi tyttö tuossa äsken lähtiessään kun  selitin miten kaupassa pitää toimia, minkälaista jätskiä voi ostaa (mehujätskiä) ja keneltä voi kysyä apua jos tulee ongelmia... niin ne vaan kasvaa vaikka äidin silmissä nuo näyttää edelleen pienen piniltä vauvoilta !!!